Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
17 мар
2008
 
 

Във Варненския свободен университет тръгва магистърска програма по софтуерно инженерство

Предвижда се първите студенти да започнат обучението си във ВСУ през есента на 2008 г. и да завършат пълния курс на програмата в рамките на три семестъра. Магистратурата e практически насочена, като завършилите я ще могат да започнат веднага работа в ИТ бизнеса.

5514 прочитания
Магистърска програма по софтуерно инженерство подготвиха специалисти и консултанти от Сирма Груп в сътрудничество с преподаватели от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". На първо време програмата ще се предлага единствено в морския ВУЗ. Предвижда се първите студенти да започнат обучението си през есента на 2008 г. и да завършат пълния курс на програмата в рамките на три семестъра.
Магистратурата e практически насочена, като завършилите я ще могат да започнат веднага работа  в ИТ бизнеса. В изучаваните дисциплини са застъпени най-модерните ИТ и Web технологии, така че програмата ще действа в рамките на 4-5 години, без да се налага модифицирането й. Учебният план отговаря на най-добрите международни практики в областта на обучението по компютърни науки и съответства на актуалните потребности на българските софтуерни компании.
Учебното съдържание е замислено като надстройка към познанията, придобивани в бакалавърския курс, предлаган от техническите университети във Варна, София, Габрово и Русе. Процесът на преподаване и практическо обучение на студентите във варненския ВУЗ ще бъде осигурен както с хабилитирани преподаватели от Варна, София и Русе, така и с утвърдени специалисти от Сирма Груп.
Студентите, специализиращи в областта на компютърното програмиране, ще имат възможността да се запознаят с последните новости от технологиите за управление на процесите за създаване на програмни продукти, както и практически да демонстрират придобитите умения чрез пряко участие в реални проекти на Сирма Груп. Програмата акцентира върху екипната работа, както по време на обучението, така и при подготовката на курсовите и дипломни работи.
Специално внимание е обърнато на изграждането на умения за управление на ИТ проекти.
Варна е четвъртия български град, от общо пет (София, Казанлък, Пловдив, Варна, Русе), в който компанията откри офис в края на миналата година. Във варненското бизнес-звено на Сирма –  Сирма Солюшънс, работят три екипа, два от които се занимават с един от стратегическите за компанията проекти - системата за електронно разплащане (СЕП). С екип вече е и Онтотекст, която е водеща компания в областта на семантичните технологии и Web 3.0.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас