Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
05 мар
2008
 
 

DDR3 памет на Kingston заработи на честота 2133 MHz

Още на януарското изложение CES 2008 инженерите от компанията Team Group показаха пред публика своите нови модули памет Xtreem PC3-17000, работещи на 2133 MHz, но при тази честота вариантът на Kingston се отличава с по-ниски тайминги.

2668 прочитания
Паметта на Team Group заработи със задръжки на 10-10-10-30, а в същото време тайминг схемата на овърклокнатите модули на Kingston (ако се вярва на източника, който е използвал комплект от паметта HyperX DDR3-1800) е имала вида 9-10-9-27.
В мрежата даже попадна видеоматериал, разкриващ някои детайли на овърклока, но за тези, които нямат време да го видят, ето накратко ключовите моменти. Инженерите от Kinston първо са направили фини настройки на BIOS-а, или по-точно, в експертен режим ръчно са указали таймингите и честотата на паметта, като са увеличили и напрежението на захранването. После системата е преминала теста Memtest86+, след което успешно се е заредил Windows XP.
Съдейки по информацията, появила се на екрана в момента на зареждането, а също и тази, получена от източника, конфигурацията на компютъра е включвала четириядрен процесор Intel Core 2 Quad Q6600, работещ на 2,4 GHz, предсериен образец на дънна платка на основата на чипсета NVIDIA nForce 790i SLI, два модула памет с общ капацитет 2 GB, работещи в двуканален режим.
Стана ясно, че Kingston ще покаже овърклокнатата памет на изложението CeBIT 2008.
ЕТИКЕТИ:
Kinsgton
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас