Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
18 яну
2008
 
 

3Com ще пусне и в Европа решението си 3Com/Asterisk

3Com залага на отворена платформа и партньорски отстъпки.

4105 прочитания
Страница 1 от 2

Инициативата Open Service Networking, обявена от 3Com през 2007 г., вече започва да дава резултати, като редица независим софтуерни разработчици създават програми, работещи върху хардуерните платформи на мрежовия производител. Освен на отворения код, 3Com ще се стреми да спечели пазарни позиции и с помощта на партньорската си мрежа, подпомогната от програмата Focus, стана ясно на семинар в София, организиран от дистрибутора на 3Com NT-CHS.

Бонусите от Focus
„Както знаете, програмата включва 4 вида партньори - регистрирани, бронзови, сребърни и златни, които получават различни предимства", каза Радослав Георгиев, ръководещ дейността на офиса на 3Com в България. Новост от 2007 г. е специализацията в 5 основни сегмента - IP телефония, SMB решения, корпоративни решения, корпоративни безжични мрежи и ИТ сигурност, като при тях (с изключение на SMB) се различават два вида партньори - елитни и обикновени.
Освен специализация, от фирмите, участващи в програмата Focus, се изисква да осигуряват сервизни услуги, да имат бизнес план, а продажбите на 3Com продукти се правят на база период от 6 месеца. Предимства за партньорите са освен обявяване на web страницата на 3Com, достъп до инструменти за предпродажба, финансови облаги - маркетинг бюджети, отстъпки, специални цени за търгове и при проекти със силна конкуренция, тактически промоции за определените специализации и др.
Измерване на статута става с помощта на т.нар. Focus точки - 5 за бронзов, 20 на сребърен и 80 за златен, като 1 точка се равнява на продажба на 3Com оборудване за $1000 по официалната ценова листа, а не по цената, на която се закупува оборудването от дистрибутора. Освен това при специализация се получават автоматично по 30 точки за IP телефония и сигурност (40 за елитен статут), а за другите 2 специализации - по 20 точки.
Естествено, за всеки статут има различни изисквания за наличните експерти. Например за елитен партньор със специализация в IP телефонията се иска 1 технически експерт за NBX решенията и 2 за решенията VCS.
В помощ на програмата Focus 3Com е предвидила маркетинг фонд за развитие. На база на реализираните приходи на златния партньор се възстановяват 2% от оборота автоматично, докато тези със сребърен статут трябва предварително да получат одобрение на маркетинг дейностите, за да им бъде предоставена сума от фонда. За бронзовите партньори маркетинг бюджет не е предвиден в рамките на този фонд.

Чрез програмата на 3Com Open Service Networking
на водещи софтуерни разработчици се предоставят хардуерни платформи, така че те да създават решенията си върху тях. „Идеята на OSN е върху отворена система с включени софтуерни приложения да се постигне по-голямо бързодействие, сигурност, доказана съвместимост, производителност и централизирано управление", обяснява Георгиев. Сред приложенията, вече интегрирани в специалните OSN модули, са програми за анализ и оптимизация на трафика, за VoIP и др.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас