IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
03 яну
2008
 
 

Записването за детски градини и ясли – само онлайн и от 4 февруари

Тръгна уебсайтът http://kg.sofia.bg/- част от информационната система за обслужване на детските градини в Столична община. Основното предназначение на Интернет страницата е да улесни и подпомогне процеса по кандидатстване и класиране в детските градини.

40966 прочитания, 116 коментара
Регистрацията на деца и кандидатстването в детски градини ще започне на 4-ти февруари 2008 година от 9:00 часа. Подаването на заявления и записването на децата в детските градини и яслите към тях ще се извършва чрез информационната система за обслужване на детските градини в Столична община. На 4 януари 2008 г. ще бъде публикувана информация за свободните места в детските градини за учебната 2008/2009 година, както и допълнителна информация за ползване на информационната система за подаване на заявления и прием на деца в обединените детски заведения и целодневни градини, пише в документа. Същата информация ще е достъпна и от уебсайта http://kg.sofia.bg/.
Това гласи новият ред за записване и прием на деца в обединените детски заведения (ОДЗ) на територията на столична община за учебната 2008/2009 г. Записването за специализираните ясли извън ОДЗ се извършва по стария не-електронен присъствен начин.
Заявленията за прием се подават от родителите или настойниците на децата, посещаващи целодневни и яслени групи, по Интернет на адрес – kg.sofia.bg. Според новия общински ред, това ще може става по следните начини:
  • от персонален компютър, свързан с Интернет;
  • чрез директор на детско заведение;
  • чрез районните администрации;
  • в дирекция „Образование” на СО.

Класирането и записването се извършва на база подадени заявления за прием за периода от 4 февруари до последния работен ден на месец май на текущата календарна година. При наличие на свободни места ще се записват и деца с подадени заявления за прием след упоменатите срокове.
Сроковете за подаване на заявления, класиране и записване на децата в детските градини се обявяват за всяка година в информационната система. /За 2008/09 учебна година, пише в общинския документ. Родителите и настойниците могат да кандидатстват в една или повече детски градини по ред на желанията.
В заявлението, след регистрация в системата, задължително се изписват трите имена на детето и ЕГН, трите имена на родителите или настойниците и наличие на предимства. С предимство по низходящ ред се ползват деца на родители с увреждания над 90%, деца с брат/сестра в съответното детско заведение и близнаци и деца от семейства с 3 или повече деца на възраст до 10 години.
Директорът води регистър на подадените заявления за прием, който се актуализира ежеседмично. Етапите са два: първо и второ класиране.
Класирането на децата се извършва по следния ред:
  • децата от яслените и градинските групи към детските заведения автоматично се прехвърлят в следваща възрастова група;
  • при предимства, доказани със съответните документи по дата и час на регистрация;
  • по дата и час на регистриране на заявлението в информационната система.

Записването на деца се извършва в избраното детско заведение чрез подаване на копие от акта за раждане на детето и писмена декларация за запознаване и спазване на Правилника за вътрешния ред в детското заведение.
Записаните деца на етап първо класиране отпадат от следващо. На второ класиране се записват децата, които не са записани на първо класиране или които са изявили друго предпочитание, упоменато е още в реда за записване и прием на деца.
При обявяването на договора за обществената поръчка през септември 2007 г., Владимир Алексиев от страна на “Сирма Солюшънс”, компанията-изпълнител по проекта, заяви, че първият етап от въвеждане в действие на системата ще тръгне на 1 януари 2008г. и ще даде възможност на всички родители в София да се информират директно в Интернет за свободните места в детските градини. Тогава той поясни, че новата система ще даде възможност на родителите ще записват децата си онлайн, без да се редят на опашка, без да “плащат или даряват пари за прием” на директорите. Софтуерът ще гарантира справедливо класиране и прозрачност на записванията с обективни критерии, без субективна намеса и възможност за пренареждане – което е и една от главните цели за създаването на системата.
Срокове за подаване на заявления за кандидатстване, класиране и записване на децата в общинските детски градини на територията на гр. София за 2008/2009 учебна година
ЕтапиНачалоКрай
Кандидатстване04.02.2008 г.30.05.2008 г.
Първо класиране31.05.2008 г.01.06.2008 г.
Първо записване02.06.2008 г.13.06.2008 г.
Второ класиране14.06.2008 г.15.06.2008 г.
Второ записване16.06.2008 г.20.06.2008 г.
Свободно записване23.06.2008 г....

Коментари от  

КОМЕНТАРИ

 
Анонимен
  
13:11, 04 януари 2008 # 1
NO AVATAR
то rel="nofollow" ва е абсурд
 
родител
  
13:12, 04 януари 2008 # 2
NO AVATAR
то rel="nofollow" ва не е нормално
 
Анонимен
  
13:13, 04 януари 2008 # 3
NO AVATAR
то rel="nofollow" ва го няма никъде по света
 
родител
  
12:07, 05 януари 2008 # 4
NO AVATAR
си rel="nofollow" чките ше увиснем, никой няма да успее да се запи6е и когато на сайта се полу4ат 1000 молби в една минута 6е си изберат 20 с най -дебели връзки и тва е ..пък ходи се разправяй ако 6те6...
 
родител
  
10:57, 07 януари 2008 # 5
NO AVATAR
мн rel="nofollow" ението ми е че вместо да ни облекчават живота те го правят по-труден и зареден с тревога и допълнителни ядове.Как ще имам сигорността че няма да я има корупцията властваща навсякъде в страната.Какво ще стане при евентоално блокиране на системата и невъзможност за обработка?Тогава ние какво да очакваме - поредната идиотщина недообмислена и не проверена дали изобщо ще заработи.
 
ani
  
16:29, 07 януари 2008 # 6
NO AVATAR
za rel="nofollow" vsi4ko drugo ima pari tazi durjava no ne i za pove4e detski gradini v sofia i na vsiakade a posle iskat bulgaria da ima pove4e deca da se razdat no ve4e maikite po4vat da se ogranichavat sas samo po edno dete zastoto niama kade da gi zapi6em na detska gradina i triabva da chaka me
 
ками
  
14:05, 08 януари 2008 # 7
NO AVATAR
тр rel="nofollow" ябва да има повече информация за пътя на заявлението след неговото подаване до самото класиране Как може да се знае колко молби са постъпили за конкретна детска градина и начина им на подреждане по реда обявен за класирането.
 
Авторът на статията Констанца Григорова
  
19:53, 08 януари 2008 # 8
NO AVATAR
Зд rel="nofollow" равейте, будни родители! Във връзка с бушуващия и градиращ интерес, който поражда сред вас темата за системата за записване на деца в детските градини, изпратих някои важни питания, родени от вас, и ви изпращам част от отговорите на фирмата-изпълнител Сирма Солюшънс, която реагира светкавично на запитването и досега никога не ми е отказвала съдействие и информация.
въпрос: Има ли вариант да блокира системата - ако да, какво се случва и в какъв срок се отстранява проблемът?
отговор: Системата работи в клъстер (два свързани сървъра), така че шансът за срив е малък. Ако се получи срив, разработчикът ще положи всички усилия да отстрани неизправността максимално бързо. Едно успокоение е, че освен родителите същата система ще ползват и директорите на градини за записване на деца, чиито родители са дошли на място в градината - в крайна сметка има функция "записване от името на". Така че ако системата е блокирала, тя ще е блокирала за всички и никой няма да получи предимство от тази неизправност.

въпрос: Може някой случайно да сбърка някоя цифра и да регистрира чуждо дете?
отговор: Това едва ли може да стане случайно, защото в ЕГН има контролна цифра.

въпрос: Много по-голям брой места, но свободните места са много малко?
отговор: Повечето места в една група се попълват от деца, които преминават автоматично от по-долната група. Подаването на молби и класирането по интернет касае само свободните места в дадена група, но това не са всички места в групата. Изключение са яслите (в ОДЗ) и 1ва група (в ЦДГ), където повечето места са свободни.
Толкова засега. Ще продължавам да следя темата и всички новини около нея. В момента, в който ми изпратят още отговори, ще ги публикувам отново.
 
Авторът на статията Констанца Григорова
  
11:31, 09 януари 2008 # 9
NO AVATAR
Ет rel="nofollow" о още отговори:
В системата е предвиден въпросът за дублиране (неволно или злонамерено) на ЕГН-та. При подобен случай, вторият който въведе дадено ЕГН, получава генерирано от системата потребителско име, състоящо се от ЕГН-то и допълнителни символи, с помощта на което може да продължи процеса на кандидатстване, без да губи време. Така регистрираното (дублирано) ЕГН не участва в класиранията, освен ако родителят/настойникът не отиде лично в централата и не представи документи (лична карта и акт за раждане на детето или документи за настойничество), с които да удостовери правото си да кандидатства от името на детето. В този случай всички останали кандидатствания за това ЕГН се “заличават” и неговото кандидатстване остава единственото валидно.
Във всеки един момент родителят може да види общия брой деца кандидатствали в избраното учебно заведение за дадена възрастова група. В частност, в момента на кандидатстване той може да разбере коя подред е неговата кандидатура. Тъй като редът на подаване на молба не е единствения критерий (с предимство се приемат деца на инвалиди, деца с брат/сестра в съответната детска градина и близнаци и деца в семейства с 3 и повече деца на възраст до 10 години), дори родителят да е регистриран трети при 5 обявени свободни места, няма гаранция, че детето ще бъде прието.
 
додо
  
19:41, 10 януари 2008 # 10
NO AVATAR
това регистриране по интернет за детските градини ми се струва голяма глупост .как да съм сугурна че моята молба е регистрирана и коя по ред е и тн
 
anonimen
  
22:38, 13 януари 2008 # 11
NO AVATAR
na rel="nofollow" 4 fevruari li 6te mojim da se registrirame za6to ne sega a posle samo da podavame zaiavleniata az nemoga da se registriram v momenta abe mai vsi4ko tova e goliama glupost
 
ади
  
14:03, 25 януари 2008 # 12
NO AVATAR
не rel="nofollow" се излагайте с тъпи въпроси!всеки родител си има парола,чрез която влиза в сайта и си следи придвижването на молбата.Ако е номер 00015 например, може и да стане номер 00030, ако има деца за същата градина с предимство. Родителят трябва да класира желанията си точно както при кандидатстване след 7-ми клас - все ще приемат детето в някоя от посочените градини. Даже така е по-удобно, защото иначе трябва да се обикалят много д.градини и във всяка да се подава писмена молба. Ясно е,че новия начин е за улеснение и не забравяйте в кой век живеем!
 
Bebelina
  
11:28, 30 януари 2008 # 13
NO AVATAR
По rel="nofollow" -горе беше казано, че системата е резервирана и е невъзможно да блокира!!! Да ама НЕ - в този момент е недостъпна!!! Днес е 30.01 и имаме право само да гледаме. Какво ще стане когато искаме да се регистрираме и да кандидатстваме???
Възможно ли е днес да се регистрирам като потребител и на 04.02 да дам само "кандидатствам"?
 
ьхс
  
17:20, 30 януари 2008 # 14
NO AVATAR
Го rel="nofollow" лямо улеснение, няма що. А какво ще правят 3000 - те деца , за които толкова спокойно се съобщава с медиите, за които няма да достигнат местата?! А техните родители?! Това означава 3000 родители напуснали работа................
 
някой си
  
08:51, 31 януари 2008 # 15
NO AVATAR
Аб rel="nofollow" е всички са откачили,как не ги е срам!!!
Аз от 10минути се опитвам да вляза в този сайт и не мога да го отворя,на какво прилича това,а представяте ли си на 4 какво ще е
 
bobkata
  
11:10, 31 януари 2008 # 16
NO AVATAR
Do rel="nofollow" koga shte tarpim tova machkane?Ne tova beshe nachina za ulesnenie,otnovo nqkoi ne si e svarshil rabotata!Za nasha smetka e vsichko,otnovo nie si blaskame glavite!
 
Анонимен
  
16:34, 31 януари 2008 # 17
NO AVATAR
to rel="nofollow" va go ima samo v bulgaria
 
маргарита
  
15:13, 03 февруари 2008 # 18
NO AVATAR
Дн rel="nofollow" ес е 3.02. а в сайта в който влизам не е същият. Какво става?
 
Маргарита
  
15:14, 03 февруари 2008 # 19
NO AVATAR
Пр rel="nofollow" едполагам че е предварителна доза стрес
 
родител
  
21:21, 03 февруари 2008 # 20
NO AVATAR
ви rel="nofollow" че сайта не работи
03,02,2005
 
родител
  
21:26, 03 февруари 2008 # 21
NO AVATAR
ня rel="nofollow" ма такава страница
 
D.Tch. - Sofia
  
21:41, 03 февруари 2008 # 22
NO AVATAR
Im rel="nofollow" ame priateli - mlado semeistwo, na koeto predstoi syshto da uchastwa w utreshnoto "prikliuchenie". Za da znam s kakwo predstoi da se sblyskat, se opitah da pogledna saita kg.sofia.bg (wyw wsichki wyzmojni warianti na izpiswane na adresa, wyzmojno e i az da sgresha), no NE - ot 20h45 do 21h27 na 03 fewruari! BEZ ABSOLIUTNO NIKAKYW REZULTAT!!! Stranicata "ne bila dostypna"! Oshte ot tazi wecher, kogato horata samo ot liubolitstwo shte se opitat da wleznat w saita. A kakwo shte byde utre?!!
Az samiat rabotia desetki godini w tazi oblast, no - AMAN OT TEHNIKA!! Ima neshta, kydeto choweshtianta e wajna i istinskata grija za horata, a ne paradnoto samoiztykwane na razni "otgoworni faktori". Da niamalo korupcia! Ta koi syzdade i prodyljawa da syzdawa uslowia za korupcia?
... wse pak, dano utre saityt da zaraboti... horata ne zaslujawat nowa, poredna podigrawka i raztakawane.
 
РОСИЦА
  
22:05, 03 февруари 2008 # 23
NO AVATAR
А rel="nofollow" МОГА ЛИ ДА ПОПИТАМ КОЙ Е САЙТА В КРАЙНА СМЕТКА ТЪЙ КАТО КАТО КЛИКНА НА ТОЗИ КОЙТО Е ДАДЕН МИ ИЗЛИЗА САМО ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА А АЗ ИСКАМ ДА ЗАПИША ДЕТЕТО
 
nadq
  
22:13, 03 февруари 2008 # 24
NO AVATAR
Да Благодаря Ви Че Можем Да Регистрираме Децата Ни
 
надето
  
22:13, 03 февруари 2008 # 25
NO AVATAR
 
anonimen
  
22:19, 03 февруари 2008 # 26
NO AVATAR
po rel="nofollow" rednata doza izmislica
 
Анонимен
  
08:38, 04 февруари 2008 # 27
NO AVATAR
вч rel="nofollow" ера сутринта сайта ше в изправност, но днес влизам и какво да видя - няма ги детските градини, няма ги полетата за регистрация само една картинка записването ще започне в 9:00 на 4.02 явно двупроцесопния сървър се е смахнал нещо
 
Анонимен
  
09:03, 04 февруари 2008 # 28
NO AVATAR
че rel="nofollow" стито 9 а сървърът не работи
 
Анонимен
  
09:12, 04 февруари 2008 # 29
NO AVATAR
и кога ще можем да запишем децата? голяма простотия е
 
Анонимен
  
09:12, 04 февруари 2008 # 30
NO AVATAR
9. rel="nofollow" 00 бях на линия , но уви сайта не работи
 
ВАНЯ
  
09:17, 04 февруари 2008 # 31
NO AVATAR
и rel="nofollow" днес като е 4 февруари немога да отвора саита и сега какво увисваме
 
Атанасов
  
09:19, 04 февруари 2008 # 32
NO AVATAR
По rel="nofollow" редното тестване на търпението на народа. Това, че някоя фирма трябва да усвои средствата предвидени за програмата, не означава, че хората трябва да си късат нервите. Мисля, че тези неща не трябва да остават безнаказани.Отговорните за това да си понесат последствията...
 
Анонимен
  
09:23, 04 февруари 2008 # 33
NO AVATAR
за rel="nofollow" що глупавия сайт не работи.нали уж системата нямаше да има срив
 
ж
  
09:24, 04 февруари 2008 # 34
NO AVATAR
ка rel="nofollow" к не ги е срам,ето не се отваря сераницата им, е
9.24
 
Анонимен
  
09:26, 04 февруари 2008 # 35
NO AVATAR
и rel="nofollow" ако проработи случайно, няма пък да приемат регистрации сигурно
 
ЕLENA
  
09:26, 04 февруари 2008 # 36
NO AVATAR
АЗ rel="nofollow" ПРОБВАМ ОТ 7;30 ОТВАРАШЕ СЕ НО САМО ПИШЕШЕ ОТ КОЛКО ПОЧВА ЗАПИСВАНЕТО.а ВЕЧЕ В 8;30 НЕ РАБОТЕШЕ.
 
anonimen
  
09:30, 04 февруари 2008 # 37
NO AVATAR
 
Анонимен
  
09:30, 04 февруари 2008 # 38
NO AVATAR
и rel="nofollow" нека отново благдарим на милата ни държава за това,че мисли и се грижи за българските дечица
 
Анонимен
  
09:34, 04 февруари 2008 # 39
NO AVATAR
бл rel="nofollow" агодаря и от все сърце и накрая местата разбира се ще са заети
 
LordoftheDark
  
09:34, 04 февруари 2008 # 40
NO AVATAR
аа rel="nofollow" хахахахха. Кошмарът е пълен. Вече ме избива на самоирония. Незнам как вървят нещата при вас, но сайтът според мен претърпя пълен провал и това което можеше да се очаква се случи абсолютно както бяха предвидили всички - ситемата рухна и не виждам надежда да се оправи скоро. Аз успях само веднъж от сутринта случайно да отворя част от началната страница и да цъкна на "Регистрация", но там сайтът отново заби и от тогава така и не може да тръгне. Господи разбирам да ставаше дума за раздаване на безплатни телевизори или нещо такова, че да не могат да ни смогнат хората, но тук става дума за държавна институция към столична община. Тук просто не могат и не бива да се допускат никакви компромиси. Имате ли си на представа колко струва изграждането на този сайт на общината? А информационната му подръжка? Аз предлагам общината да си потърси правата от фирмата изградила системата на сайта и с неустойките да започне строителство на нови детски градини!
Незнам за вас, но на мен вече ми става смешно! Незнам как е възможно да се допускат подобни абсурди.
 
Анонимен
  
09:34, 04 февруари 2008 # 41
NO AVATAR
от rel="nofollow" ново останахме с пръст в уста
 
анонимен
  
09:35, 04 февруари 2008 # 42
NO AVATAR
TH rel="nofollow" E PAGE CANNOT BE DISPLAYED
 
Анонимен
  
09:37, 04 февруари 2008 # 43
NO AVATAR
ма rel="nofollow" йтапът е пълен, но общината не може да съди никой защото някой иначе ще трябва да връща тлъсти комисионни а и държавата като сайта
 
Анонимен
  
09:37, 04 февруари 2008 # 44
NO AVATAR
ст rel="nofollow" рахотно
 
Анонимен
  
09:39, 04 февруари 2008 # 45
NO AVATAR
те rel="nofollow" лефонът за връзка който са оставили също не работи 9433183
 
Анонимен
  
09:41, 04 февруари 2008 # 46
NO AVATAR
от rel="nofollow" вори се,но дали ще успея да изпратя данните за регистрацията?????тъй като заби
 
^
  
09:43, 04 февруари 2008 # 47
NO AVATAR
 
Анонимен
  
09:44, 04 февруари 2008 # 48
NO AVATAR
aa rel="nofollow" aaaaa...успях само да се регистрирам....но след това да вляза с име и парола...неееее
 
Петър Иванов
  
09:44, 04 февруари 2008 # 49
NO AVATAR
Ка rel="nofollow" кво става?Нещо зацикли ли?
 
Анонимен
  
09:46, 04 февруари 2008 # 50
NO AVATAR
из rel="nofollow" хвърли ме и отново page cannot be displayed
 
Анонимен
  
09:47, 04 февруари 2008 # 51
NO AVATAR
Но rel="nofollow" рмално... в такъв момент не смятам че дори да стигнеш до попълване на данни има някакъв смисъл да попълваш... докато сайта не се стабилизира просто няма смисъл!!!
 
Анонимен
  
09:48, 04 февруари 2008 # 52
NO AVATAR
за rel="nofollow" режда ми страницата с регистрацията но нищо явно някъде се къса връзката и неможе да изпрати данните
 
Анонимен
  
09:48, 04 февруари 2008 # 53
NO AVATAR
мд rel="nofollow" а,и аз така смятам.
 
shiki
  
09:49, 04 февруари 2008 # 54
NO AVATAR
zagazihme
 
еми маринова
  
09:50, 04 февруари 2008 # 55
NO AVATAR
ис rel="nofollow" кам да вляза в сайта и не мога . при това положение какво трябва да направя - що за интернет връзка е това след като нищо не можеш да направиш чрез нея?
 
Анонимен
  
09:51, 04 февруари 2008 # 56
NO AVATAR
ни rel="nofollow" е май сме си загазили откакто сме се родили тука
 
Ангелина Дякова
  
09:51, 04 февруари 2008 # 57
NO AVATAR
В rel="nofollow" ече 51 минути пробвам и още не може да се отвори страницата на kg.sofis.bg
лъжат само народа
 
Анонимен
  
09:53, 04 февруари 2008 # 58
NO AVATAR
ne rel="nofollow" che ne znaehme kakwo she se sluchi,no towa che po wsichki nacionalni televizii w momenta tekat kulinarni predawania i latinoamerikanski seriali wmesto da otraziawat tozi naistina wajen problem me izkarwa izwan nerwi!
hubawa rabota,ama bulgarska,kak wikat ciganite...
 
maika
  
09:54, 04 февруари 2008 # 59
NO AVATAR
pr rel="nofollow" odaljavam da darja otvoren saita s na4alnata stranica,no osven 4e pi6e ot koga zapo4va zapisvaneto,ni6to drygo ne moje da se otvori.cql den li trqbva da prekarame pred komputara.nali trqbva da hodim i na rabota.
 
ж
  
09:55, 04 февруари 2008 # 60
NO AVATAR
ст rel="nofollow" рахотно,май ве4е записаха своите деца,а нашите....ще се класират догодина....
 
Rael
  
09:58, 04 февруари 2008 # 61
NO AVATAR
От rel="nofollow" сйта на Сирма груп - разработчик на сайта, срещу скромните 383 549,15 лв.
Всеки знае, чеа такъв сайт струва 3-4 000 лв., останалото са комисионни.
"Общата сума на договора, подписан на 31 август тази година, е 383 549,15 лв. с ДДС (319 хил. лв. без ДДС), сочат данните от електронния Регистър на обществените поръчки. Според Владимир Алексиев - директор “Технологии” на “Сирма Груп” АД, в тази стойност се включват около 12 хил. лв. без ДДС за доставката на необходимия хардуер, около 77 хил. лв. без ДДС за софтуерни лицензи за платформата Lotus на IBM и оставащата сума от 230 хил. лв. без ДДС е предназначена за услугите по разработване, внедряване и поддръжка в рамките на година и половина на системата."
Прочетете повече на адрес http://www.sirma.bg/bg/viewPublication.jsp?id=103
 
Анонимен
  
09:58, 04 февруари 2008 # 62
NO AVATAR
se rel="nofollow" ga pyk ne moge da si razpoznae cifrite idiot6tini otvsqkyde
 
Тошко
  
09:59, 04 февруари 2008 # 63
NO AVATAR
По rel="nofollow" редната простотия измислена с цел улесняване на корупцията в скапаната държава.
 
Анонимен
  
10:01, 04 февруари 2008 # 64
NO AVATAR
На rel="nofollow" й-любимия ми израз - "Българска работа". Уважаеми сънародници... едва ли си давате сметка че това изцяло на напълно се дължи на нас! Защото държавата това сме ние! Държавните институции са свикнали на вечното ни примирение със всичко и затова си позволяват такова отношение. А ние вместо да реагираме по някакъв начин - само си седим у дома и безобидно изразяваме своето негодувание като пишем в някакъв никому неизвестен форум клишета като "каква е тая държава бе!" и "българска му работа". В чужбина обръщат и палят коли по улиците за далеч по-малко и навид незначителни неща. Но отдавна се знае че българина е световен рекордьор по олимпийската дисциплина "примирение с несправедливости" и просто трябва да си отстояваме и защитим титлата, няма как
 
Анонимен
  
10:02, 04 февруари 2008 # 65
NO AVATAR
то rel="nofollow" ва е абсолютна простотия.не живеем в ерата на едва зараждащия се интернет, за да не работи един сайт.и се оправдават с многото потребители.все едно сайта zamunda.net (за теглене на торенти) да няма милиони потребители..а пък си работи във всеки момент...простотия!!!!!!
 
Анонимен
  
10:07, 04 февруари 2008 # 66
NO AVATAR
Си rel="nofollow" рма Груп АД
бул. Цариградско шосе 135, ет. 3
1784 София
Предлагам да ходим да запалим офиса!!!
 
Анонимен
  
10:08, 04 февруари 2008 # 67
NO AVATAR
ag rel="nofollow" ree
 
Dinev
  
10:10, 04 февруари 2008 # 68
NO AVATAR
im rel="nofollow" ah udowolstwieto da sam waw francia kogato Moulinex zatworiha frenskite si zawodi,a izkupwachite na mliakoto namalina izkupnite ceni s 3(tri)santima....francia beshe blokirana za 12 dena,kato posledno zapochna da stachkuwa i AIR FRANCE...shtetite biaha za kam 20 miliarda...
revolucia mu e maikata,ama za rewolucia triabwat hora..i pone 10 svestni choweka da ia uprawliawat taia strana..a gi niama!
 
Анонимен
  
10:20, 04 февруари 2008 # 69
NO AVATAR
mo rel="nofollow" ge da vi se struva sme6no no explorera ne iska da otwori stranicata za razlika ot drugite browzeri
 
Анонимен
  
10:22, 04 февруари 2008 # 70
NO AVATAR
Я rel="nofollow" стига сте се шегували. Така някой може да реши, че с другите браузъри страницата се отваря! :) :) :)
 
Анонимен
  
10:23, 04 февруари 2008 # 71
NO AVATAR
Бе rel="nofollow" зобразие! Празни приказки ,че всичко се прави за улеснение, толкова съм гневна ........... и безсилна
 
Анонимен
  
10:25, 04 февруари 2008 # 72
NO AVATAR
ne rel="nofollow" se 6eguvam s mozila firefox se otvori ne6to sled 1000 refre6a no ne uspqh da e regna qvno pak podkupite se vry6tat na moda
 
Анонимен
  
10:30, 04 февруари 2008 # 73
NO AVATAR
 
Анонимен
  
10:37, 04 февруари 2008 # 74
NO AVATAR
im rel="nofollow" a statiq v dir.bg 4etete i se kefete
 
Dinev
  
10:39, 04 февруари 2008 # 75
NO AVATAR
97 rel="nofollow" 6-8310
Сирма Груп АД
бул. Цариградско шосе 135, ет. 3
kania wi na sreshta:))
az lichno tragwam natam,stom telefonite im ne rabortiat
 
Анонимен
  
10:39, 04 февруари 2008 # 76
NO AVATAR
Ха rel="nofollow" кери провалили записването за градина
04 февруари 2008 / News.dir.bg
70% от опитите да се влезе в страницата за записване в столичните детски градини, са хакерски атаки. Това съобщи Владимир Алексиев от фирма “Сирма груп”, която поддържа електронна система.
Алексиев обясни, че вече има изолирани 200 IP адреса, от които не може да се влиза в системата, тъй като са заподозрени като недоброжелатели. Към 9.26 часа има 1000 регистрации на сайта, а 300 деца са успешно записани в детска градина. Алексиев обясни, че системата е тествана и има капацитет за 5000 записвания за 7 минути. Той заяви, че не може да коментира дали атаките е възможно да идват оттехни конкуренти, които са били отстранени по време на конкурса.
“Фактът обаче, че от определени адреси има атака за множество влизания в рамките на секунди, говори за недоброжелателност”, посочи още Алексиев, цитиран от Фокус.
Мнозина потребители се оплакаха в Дир.бг, че имат достъп до сайта, но не са успели да направят регистрация.
Сайтът kg.sofia.bg, на който трябва да се извършват регистрации за детските градини, не се отвори в уречения час - 09.00, 4 февруари. Минути след провала от "Сирма" заявиха, че 10 000 души са се опитвали в един момент да влязат в сайта. (виж линка
 
иво
  
10:42, 04 февруари 2008 # 77
NO AVATAR
в rel="nofollow" колко е срещата пич с тебе съм
 
Анонимен
  
10:45, 04 февруари 2008 # 78
NO AVATAR
ха rel="nofollow" хахахахха Това че от сутринта отчаяно се опитвам да вляза в сайта през няколко браузъра означава ли че извършвам хакерски атаки в момента! Айде моля ви се ебати глупостите. По какъв критерии се преценява на кого да му бъде отказан достъп до сайта не мога да разбера? "Към 9.26 часа има 1000 регистрации на сайта" - тия кого се опитват да заблудят бееее... до 9 и 25 сайта изобщо не функционираше!!!!!! ААААААА как се дразня!!!!
Моля някой ако е успял да завърши регистрацията си през интернет да сподели в коя църква точно трябва да отида да запаля свещ за да съм сред малкото "избрани"...
 
иво
  
10:48, 04 февруари 2008 # 79
NO AVATAR
аз rel="nofollow" лично успях през мозилата но сефа се опитвам да се логан и нищо а тия регантите сигурно са до вчера 1000
 
h
  
11:01, 04 февруари 2008 # 80
NO AVATAR
 
bravo
  
11:10, 04 февруари 2008 # 81
NO AVATAR
ка rel="nofollow" кво трябва да се изпише накрая....
защото на мен ми зареди и нищо не ми изписа
 
kotolina
  
11:10, 04 февруари 2008 # 82
NO AVATAR
на rel="nofollow" право си скъсах нервите с тоя сайт,егати простотията
 
томбата
  
11:12, 04 февруари 2008 # 83
NO AVATAR
на rel="nofollow" право невероятно тъпо измислено,системата на мобилните оператори блокира на нова година камули на саита на столичната община-хората дават милиони зада не забиват клетките по празниците а насшите хора какво правят саит за безпари и искат да работят-направо съм потресен
 
иво
  
11:15, 04 февруари 2008 # 84
NO AVATAR
ед rel="nofollow" на среща на цариградското пред офисът
 
r4b
  
11:16, 04 февруари 2008 # 85
NO AVATAR
Ot rel="nofollow" 9:30h se opitvam da napravia registracia,no bes rezultat.Izob6to nemoga da vliaza v tazi starnica.Dnes izob6to nevijdam smisal da probvam.A i govorim s dr.roditeli nikoi ne e uspial da vleze.
 
иво
  
11:17, 04 февруари 2008 # 86
NO AVATAR
на rel="nofollow" й-накрая и какво 48 от 26 места
 
bravo
  
11:21, 04 февруари 2008 # 87
NO AVATAR
"з rel="nofollow" аГрада" написа
..."Родители се събират пред сградата на общината на "Московска" 33 и настояват за среща с зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъко."
ами ние какво чакаме.....
 
Анонимен
  
11:24, 04 февруари 2008 # 88
NO AVATAR
в rel="nofollow" колко часът е това
 
хаха
  
11:29, 04 февруари 2008 # 89
NO AVATAR
бъ rel="nofollow" гав сайт
няма оправия
 
Анонимен
  
11:30, 04 февруари 2008 # 90
NO AVATAR
az rel="nofollow" uspqh da vlqza prez explorera oba4e ne iska da zapomni dannite
 
Анонимен
  
11:34, 04 февруари 2008 # 91
NO AVATAR
аз rel="nofollow" дори кандидатствах за една градина
 
иво
  
11:39, 04 февруари 2008 # 92
NO AVATAR
и rel="nofollow" каква полза че влязохме местата заети и ние духаме
 
диди
  
12:44, 04 февруари 2008 # 93
NO AVATAR
за rel="nofollow" писахме се за 6 градини но с мнооооооооооооооооооооооооого зор
 
Анонимен
  
13:52, 04 февруари 2008 # 94
NO AVATAR
и rel="nofollow" ние се записахме,но като гледам как сме по 100 и някой в списъка,шанс няма
 
qni
  
14:45, 04 февруари 2008 # 95
NO AVATAR
is rel="nofollow" kam da kaja,4e tova ne e dyrjava i upravnicite ni sa prostoooooooo,neznam koi q izmisli taq glupost.az kandidatstvah za 16 gradini,no rezultata na vsi4ki ni e qsen za syjalenie.i az kato vsi4ki vas uspqh edva predi 20 min.da priklu4a s kandidatstvaneto.kakvi nervi trqbva da ima 4ovek,za da jivee normalno v taq dyrjava neznam.
 
софия
  
23:50, 04 февруари 2008 # 96
NO AVATAR
за rel="nofollow" да има места в детските градини, ВСИчКИ СЕЛЯНИ ДА СИ ХОДЯТ НА СЕЛО, или от къде то са!, Вън!!!!!
 
Hack
  
20:36, 21 февруари 2008 # 97
NO AVATAR
Ha rel="nofollow" ker
 
elena
  
17:04, 05 май 2008 # 98
NO AVATAR
i rel="nofollow" az iskam moeto dete da trugne ne gradina no nyamam vruzki,tova oznachava che mnogo shte chakam.Ako kmetut kogoto nie izbrahme si spazi obeshtanieto shte ima gradini ,no dali????
 
elena
  
17:09, 05 май 2008 # 99
NO AVATAR
ak rel="nofollow" o selyanite si otidat koy shte vi raboti be sofiantszi,na edin stroitelen obekt ne sum vidyala da raboti bulgarin ili grajdanin ,turtszite vi napraviha domove za da ima kude da jiveete i pak te sa nay dolnite>Zasramete se
 
anonimen
  
21:56, 31 май 2008 # 100
NO AVATAR
ka rel="nofollow" k dasi zapi6a deteto a ako nqmam koputer kak 6e stane
 
anonimen
  
22:12, 31 май 2008 # 101
NO AVATAR
mn rel="nofollow" ogo sa pri6alcite zatova za na6te deca nqma mqsto naprimer az iskam dasi premesta deteto v druga gradina no nestava pak trqbva registracq a selqnite se narejdat navsqkade i iskame da ima mesta za na6ite deca dokato ima pri6alci za nas mqsto nqma da ima.
 
anonimen
  
22:21, 31 май 2008 # 102
NO AVATAR
vs rel="nofollow" i4ki selqni sa v sofia i decataim hodqt na decki gradini a na6ite trqbva dagi registrirame i da 4akame do koga 6ee taka kakvo trqbva da napravim zada hodqt i na6ite deca na gradina
 
mimi.@9999.bg
  
08:34, 04 септември 2008 # 103
NO AVATAR
vi rel="nofollow" e ste ludi hora vache se chudite kakvo da iskate ot horata
 
pecata
  
11:45, 11 септември 2008 # 104
NO AVATAR
ka rel="nofollow" k i kade da isteglq kopie ot neta molba za kandidatstvane za gradina . Taka mi kazaha ot gradinata ............ 6toto nqmali ekzemplqri pri tqh ?!
 
pecata
  
11:49, 11 септември 2008 # 105
NO AVATAR
tr rel="nofollow" olly28 mie skaipa ve4e mi pisna taka 4e POMO6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
maria
  
19:47, 24 септември 2008 # 106
NO AVATAR
to rel="nofollow" va sus zapisvaneto po neta e porednata korypciq za da ne se vijda direktno 4e se vzimat ry6veti a da bude prikrito...!!!!!!!!!kak ina4e 6te mi bude obqsneno 4e na 7-mo mqsto ot 22 ne ni priexa na qsla????
 
lineto
  
17:53, 01 ноември 2008 # 107
NO AVATAR
to rel="nofollow" va e goliam apsurt s tezi detski gradini
 
nushitooo
  
18:18, 12 ноември 2008 # 108
NO AVATAR
e rel="nofollow" ot varna vi pishim i prina e zle s qslite to shte stane vreme za da se zapishim za gradina napravo nqmam dumi za nashata d1rjava tolko va ni olesniha ce to stana po golqm problem e na dqvam se vseki da namero resheni e
 
Анонимен
  
20:01, 20 януари 2009 # 109
NO AVATAR
 
mameto
  
19:37, 15 февруари 2009 # 110
NO AVATAR
mo rel="nofollow" lq vi deteto mo e na 4 godini i ne sa q prieli nikade na gradina ne moga da zapo4na rabota za6toto nqma koi da q gleda
 
mameto4
  
19:38, 15 февруари 2009 # 111
NO AVATAR
ak rel="nofollow" o moje nqkoi da me posavetva ne6to molq napravete go
 
bg sofiq
  
22:26, 06 март 2009 # 112
NO AVATAR
an rel="nofollow" toni.o
 
Анонимен
  
21:44, 05 май 2009 # 113
NO AVATAR
 
Анонимен
  
22:18, 25 май 2009 # 114
NO AVATAR
 
Анонимен
  
22:20, 25 май 2009 # 115
NO AVATAR
 
сас
  
11:37, 10 ноември 2009 # 116
NO AVATAR
mo rel="nofollow" oning
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Записването за детски градини и ясли – само онлайн и от 4 февруари"    

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Ричард Соли: IoT променя начина, по който живеем и работимРичард Соли: IoT променя начина, по който живеем и работим

Лектори от България, Израел, Ирландия, САЩ, Словения, Сърбия и Румъния ще предложат разнообразие от сесии на предстоящото пето издание на международната конференция за софтуерни разработчици и експерти в осигуряването на качеството и автоматизация...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас