Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
06 дек
2007
 
 

Samsung Electronics отвори поделение в Румъния, оттам ще ръководи и българския пазар

Преструктурирането няма да се отрази по никакъв начин на отношенията и дейността на българския дистрибутор "К и К електроникс".

3645 прочитания
Южнокорейският гигант в производството на потребителска електроника Samsung Electronics обяви на 4 декември генерална промяна в статута на румънския си клон, който ще се превърне в местно дружество - Samsung  Electronics Romania SRL. Това съобщава информационният сайт mykinda.com на английската си версия. Новата структура ще ръководи румънския и българския пазар. Жае Чон Парк, който от две години и половина е генерален мениджър на представителството на "Самсунг" за Румъния, ще координира операциите на южнокорейската компания и в двете страни след преструктурирането. Досега Samsung Electronics се представляваше в Румъния и България чрез местните си партньори. На българския пазар Samsung партнира с "К и К електроникс". Компанията е официален дистрибутор освен на Samsung, и на Panasonic, Kenwood, Toshiba, Yamaha, Jamo и TDK за България. Заедно с инвестиционния фонд Equest дружеството притежава веригата магазини за техника "Техномаркет". Има търговски обекти в най-големите градове не само в България, но и в Сърбия и Македония, а през 2004 г. бeше открит и трети магазин в сръбския град Ниш. От “К и К електроникс” заявиха, че преструктурирането на румънския офис в отделно поделение, което ще отговаря и за българския пазар, няма да се отрази по никакъв начин на отношенията и дейността на българския дистрибутор.
И двата пазара до този момент се ръководеха от Samsung Electronics Austria GmbH, която контролираше дейността на компаниите в Централна и Източна Европа. Цялостната мрежа от канали за доставка на компанията, като се започне от продажби, маркетинг и комуникации, премине се през проучвателна, производствена и дистрибуционна дейност, се ръководи по електронен път, посредством сложна мрежа, базирана на Internet.
Моделът, фокусиран върху принципа “лесно и бързо”, доведе до повишаване на производителността, като подпомогна потребителската ориентация и продуктите на фирмата.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас