Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
16 окт
2007
 
 

КЗК извърши претърсвания в общо пет сектора

При операциите КЗК използва техниката и технологиите от новия модерен Forensic-офис.

2807 прочитания

В периода 28 септември – 16 октомври са извършени претърсвания на офиси на съюзи, асоциации и сдружения на предприятия в общо пет сектора, съобщиха от пресцентъра Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Образувани са производства по самосезиране, поради съмнения за сключени картелни споразумения, на пазара на мляко и млечни произведения, растителни масла, хляб, хлебни и сладкарски изделия, пилешко месо и яйца, таксиметрови услуги.

При претърсванията, КЗК използва новия Forensic-офис.

Първата в България "Forensic-лаборатория" за разкриване и изземване на доказателства при картелни споразумения беше открита на 9 май тази година. Основната й задача е да облекчи достъпа и анализа на документи, съхранявани на електронни носители, при разследване на картели. Залата разполага със съвременно оборудване за бекъп на данни. Средствата за купуването на необходимото оборудване са в размер на 125 000 лв. и са осигурени чрез външно финансиране. Те са отпуснати от целеви фонд за подпомагане на националните органи за дейностите по евроинтеграцията, по одобрен проект на КЗК. ИТ лабораторията изградена е от специализиран хардуер и софтуер, които позволяват разкодиране, възобновяване на изтрити файлове и електронни писма. Използването на Forensic-инструментите ще осигури възможност иззетите материали да се използват като доказателства в съда. Единствено за пред съда ще се подготвят папки на хартиен носител, иначе информацията ще се пази стриктно в електронен вид.

Комисията гарантира, че при претърсванията ще бъдат спазени всички правила за защита на фирмени тайни и лични данни. Крайният срок на разследванията зависи от характера на събраните доказателства и сложността на всеки от случаите. 

Претърсванията в посочените пет сектора са част от разследването на комисията и не са основание за изводи за антиконкурентно поведение на конкретни предприятия. КЗК ще уважи правото на защита на всяка от заинтересуваните компании.
ЕТИКЕТИ:
КЗКкартели
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас