“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
11 окт
2007
 
 

≈»Ѕ подпомага със заем от 700 млн. евро изпълнението на проекти по 7-те оперативни програми

2696 прочитани€
—ъс 700 милиона евро ≈вропейската инвестиционна банка (≈»Ѕ) ще подпомогне изпълнението на проекти по 7-те оперативни програми - „“ранспорт”, „–егионално развитие”, “ќколна среда”, “–азвитие на конкурентоспособността на българската икономика”, “–азвитие на човешките ресурси”, „јдминистративен капацитет” и „“ехническа помощ”. “ова предвижда одобрени€т от правителството проект на кредитно споразумение между Ѕългари€ и ≈»Ѕ. ѕрез последните 15 г. банката на ≈— е инвестирала у нас над 1,2 млрд. евро и е една от международните финансови институции, подпомогнали сериозно процеса на присъедин€ването ни към ќбщността.
 редитът ще бъде глобален структурен заем и средствата ще постъпват в централни€ бюджет. “е ще се разходват централизирано, като са предназначени за подпомагане на националното съфинансиране и префинансиране на оперативните програми, изпълн€вани със средства от структурните и  охезионни€ фонд на ≈—. — предостав€нето на този заем ≈»Ѕ ще действа като потенциална съфинансираща структура на осигурени инвестиции в оперативните програми по Ќационалната стратегическа референтна рамка, ко€то е утвърдена от ≈вропейската комиси€.
—рокът на кредита ще е 25 г. със 7-годишен гратисен период. —редствата ще бъдат усво€вани максимално на 20 транша, а минимални€т размер на всеки транш ще е 30 млн. евро.
—ъс средствата от ≈»Ѕ ще се финансират предимно стратегически инфраструктурни проекти с национално значение по ќѕ „“ранспорт” и ќѕ „ќколна среда”.
ѕодборът, подготовката, обществените поръчки, изпълнението и наблюдението на проектите ще се определ€ в регулациите, приложими за  охезионни€ фонд, ≈вропейски€ фонд за регионално развитие, ≈вропейски€ социален фонд и ≈вропейски€ земеделски фонд за регионално развитие.
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас