Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
04 окт
2007
 
 

CTEC-BG стана оторизиран учебен център за Cisco обучение

Обучителният институт се цели към бизнеса и ще предлага много по-високо ниво на подготовка за сертификация, отколкото в Cisco академиите. Центърът е специализиран в обучение на специалисти в ИТ областите сигурност, IP комуникации, мрежи за съхранение на данни и безжични мрежи.

2414 прочитания
Страница 1 от 2

Центърът за техническо обучение Consulting & Technical Education Company (CTEC-BG) стана  първият български оторизиран учебен център за Cisco обучение. Компанията ще предоставя обучение съгласно официалната учебна програма на Cisco Systems чрез компанията Fast Lane - водещ партньор на Cisco за Learning Solutions (Cisco Learning Solutions Partner). Необходимостта от качествено и интензивно обучение за действащи специалисти наложи създаването на център за обучение на специалисти в областта на комуникационните технологии, обясни Николай Пенев, управител на CTEC-BG.
Оторизираният учебен център на Cisco е специализиран в обучение на специалисти в ИТ областите сигурност, IP комуникации, мрежи за съхранение на данни и безжични мрежи. Курсовете по официалната учебна програма на Cisco са предназначени за подготовка за придобиване на сертификационните степени CCNA, CCNP, IP комуникации, Voice, VPN, Cisco Security.  
Основната разлика между разликата между новосъздадения център и функциониращите досега Cisco академии е, че фокусът в обученията тук ще бъде към реални бизнес ситуации. Дейността на оторизирания Cisco център е насочена към действащите специалисти. Квалификация на преподавателите (CCIE) и тяхната сертификация (CCSI, по-високи изисквания от тези на академиите), както и оторизираните учебни материали, са различни от тези на академиите, с по-високо ниво на трудност и по-голяма изчерпателност на обученията. Продължителността на курсовете е средно 5 дни, ще се предлагат и пълни лабораторни упражнения с реално оборудване. Подготовката са сертификационните степени варира от два до четири петдневни курса според желаната сертификация. Така например за CCNA сертификат продължителността на обучението изисква два курса от по 5 дни, а за CCNP – четири курса по 5 дни. Цената е по-ниска от средните цени за Европа.
Курсовете ще се провеждат в няколко форми, сред които самостоятелно обучение по уникалната система за персонализирано обучение LearnIT и обучение със сертифициран Cisco инструктор в учебния център CTEC-BG. След приключване на тренинга курсистите ще имат възможност да приложат придобитите знания и умения в  отдалечена лаборатория на Fast Lane, която предоставя реален достъп до Cisco маршрутизатори и други устройства.
Consulting & Technical Education Company е избран да доставя курсове за цялата гама Cisco продукти, технологии и решения след успешно премината сертификация. Обученията у нас ще се провеждат от действащи специалисти от водещи български компании – CCNP, CCVP, CCIE. Екипът лектори се състои от 4 експерта – 2-ма от Парафлоу (CCIE, CCVP), 1 от Инова (CCIE), 1 от SBN (CCNP).  Те имат богат опит в областта на Cisco технологиите, участвали в най-големите проекти за изграждане на мрежова информационна инфраструктура в България.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас