Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
18 сеп
2007
 
 

Sony преговаря с Toshiba за продажбата на фабрика за чипове

Двете корпорации са обсъждали продажбата на производствените мощности за микросхеми на Sony, включително и продуктовата линия за микропроцесорите “Cell”, които се използват в PlayStation 3 конзолите за видеоигри на Sony.

3552 прочитания
Sony води преговори за продажбата на завода за модерни полупроводници на Toshiba като стъпка, която ще представи ефективното отстъпление на компанията от производството на висококачествени чипове, съобщи The Financial Times.
Източници, запознати със сделката, заявиха, че двете корпорации са обсъждали продажбата на производствените мощности за микросхеми на Sony, включително и продуктовата линия за микропроцесорите “Cell”, които се използват в PlayStation 3 конзолите за видеоигри на Sony.  Разходите за покупката от страна на Toshiba се очаква да достигнат 100 млрд. японски йени, или 866 млн. щатски долара.
Отзивите около тази новина наблягат на растящият натиск над японските производители на полупроводници в опита им да постигнат конкурентоспособност на световните пазари, особено на пазарите на интеграция от големи мащаби ("Large-Scale Integration" - LSI), включително микропроцесори.
“Разглеждаме много варианти за укрепване на нашите операции за интеграция от големи мащаби на системи,” обясняват от Toshiba. И Sony, и Toshiba отказаха коментар по въпроса.
Предприетата крачка ще бъде в съответствие със стратегията на Sony за ограничаване на не-основните активи. Сър Хауърд Стрингър, главният изпълнителен директор на Sony, отбеляза тази година, че Sony, която е инвестирала над 200 млрд. йени в разработката на “Cell” чипа, ще ограничи разходите за микросхемите.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас