Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
15 май
2019
 
 

За първи път Dev.Play ще се фокусира върху инвестициите в разработката на видео игри

Събитието ще се проведе на 7-8 ноември в сградата на Парламента в Букурещ

527 прочитания

За първи път Dev.Play ще се фокусира върху инвестициите в разработката на видео игри

За първи път тази година Dev.Play конференцията – насочена към индустрията за видео игри в Източна Европа – ще се фокусира върху инвестициите в сектора. Инвеститори от света ще дискутират най-ефективните методи, които източноевропейските разработчици могат да приложат, за да привлекат финансова подкрепа за своите проекти. Панелите за бизнес и гейминг дизайн са другите два основни стълба на настоящото четвърто издание на конференцията. Самото събитие се организира от RGDA (Асоциацията на румънските разработчици на видео игри) и ще се проведе в Букурещ в Палатата на Парламента на 7 и 8 ноември 2019.

„Създадохме съдържанието на конференцията, вземайки предвид постоянната обратна връзка от участници в предишни издания. Dev.Play 2019 ще предложи дискусии и панели на по-специфични теми, сесиите ще са по-продължителни и заради високото търсене ще предложим и панел за гейм дизайн като една от основните теми през тази година," отбеляза Cătălin Butnariu, президент на RGDA.

Първият потвърден говорител на панела за инвестиции е Alexis Bonte, Venture Partner в Atomico и съосновател и CEO на eRepublik Labs, румънско гейминг студио, създадено от Bonte и George Lemnaru през 2007 г. и придобито от Stillfront през 2017 г. за сумата от 7,5 милиона евро. Alexis Bonte ще даде съвети за нови инвестиции в Източна Европа и ще помогне за увеличаване на бизнеса в гейминг, блокчейн и туристическия сектори.

Сред лекторите в панелите за бизнес и гейминг дизайн на Dev.Play 2019 са Guillaume de Fondaumiere, Candace Thomas, Karen Soh и Michael Liebe. Guillaume de Fondaumiere е co-CEO на Quantic Dream studio и изпълнителен продуцент на известни игри като Detroit: Become Human и Fahrenheit.

Candance Thomas и Karen Soh са Senior Game Designer и Senior Cinematic Designer в Blizzard Entertainment и ще говорят за комбинацията от гейм дизайн и кинематографски дизайн въз основа на техния над 10-годишен опит в създаването на заглавия като World of Warcraft и Diablo. Michael Liebe, Outreach Games Europe на Kickstarter, ще говори за стъпките, които един гейминг стартъп трябва да предприеме, за да привлече групово финансиране. Списъкът от говорители на Dev.Play 2019 ще бъде обновяван през близките месеци.

Независимите разработчици на игри ще разполагат със свое пространство, където да представят игрите, върху които работят. Специална зона на експото ще демонстрира игри, разработени в Unreal Engine, следвайки продължителното сътрудничество между Dev.Play и Epic Games. Най-харесваните игри ще бъдат наградени на събитието по време на DEV.PLAY Awards Gala. Както и в предишни години, ще има представяния на живо в рамките на конкурса Nordic Game Discovery, който ще се проведе за трети път.

Dev.Play 2019 на RGDA ще предхожда централното събитие на Bucharest Gaming Week, което ще се проведе на същото място на 9 и 10 ноември, 2019 г. По време на Bucharest Gaming Week разработчиците, които са се представили на Dev.Play Indie Expo Area, ще могат да представят своите игри в продължение на два дни на павилиона на RGDA. 

„Благодарение на нашите партньори и ръста на събитието на национално и международно ниво, през тази година ще приложим нова стратегия на ценообразуване и по-голям избор на билети. Това издание ще бъде най-достъпното до момента, защото искаме да улесним присъствието на разработчици на игри от страната и региона," подчерта президентът на президент на RGDA.

Билетите вече са в продажба на http://dev-play.ro . Early Bird билетите с отстъпка са налични до 30-ти август.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас