Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
15 май
2019
 
 

Progress представи нова технология, свързваща дизайнери и разработчици

Progress Unite UX е разработена от българския екип на компанията и е първото по рода си DesignOps решение

624 прочитания
Страница 1 от 2

Progress представи нова технология, свързваща дизайнери и разработчици

Progress представи първата по рода си технология, свързваща дизайнери и разработчиците в процеса на създаването на приложения. Progress Unite UX се интегрира със съществуващите инструменти за дизайн, за да превърне бързо и автоматично дизайна в pixel-perfect front-end код. Решението е разработено от българския екип на компанията и беше показано за първи път на глобалната конференция за клиенти и партньори на компанията ProgressNEXT, която се проведе от 6 до 9 май във Флорида, САЩ.

„В момента дизайнерите, разработчиците и всички останали специалисти в процеса на разработка на приложения говорят различни езици и използват различни инструменти. Тази фрагментация води до бавни итерации и загубено време, а резултатът е несъответствие между това, което е направено като дизайн, и това, което се разработва“, отбелязва Фарис Суайс, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Developer Tooling Business, Progress. „Unite UX разбива технологичните бариери и създава ефикасност и продуктивност. Това е първият наличен инструмент, който свързва дизайнерите и разработчиците в сплотен и синергичен екип, създаващ резултати, с които всеки се гордее.“

Прочетете още: 10 управленски практики, които биха могли да провалят софтуерен проект

UX дизайнерът е критична част от всеки съвременен екип за разработка на приложения и е необходимо да работи рамо до рамо с програмистите. Използването на различни инструменти, обаче, води до предизвикателства в съвместната им работа. Дизайн моделите могат да варират от скрийншот до код, които разработчиците трябва да превърнат във функциониращ код. Резултатът често е множество итерации в работния процес и по-бавно пускане на приложението на пазара. Накрая финалното потребителско преживяване (User Experience, UX) често не съвпада с първоначално желания дизайн.

Progress Unite UX ускорява продуктивността на екипа и позволява създаването на желания UX чрез иновативен цикличен работен процес между дизайнерите и разработчиците. Решението комбинира плъгини и библиотеки към популярни инструменти за дизайн и създава насоки, в рамките на които дизайнерите могат да работят.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас