Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 май
2019
 
 

Logitech: Видеоконференциите продължават да набират скорост

690 прочитания

Александър Главчев 

Използването на видеоконферентни решения продължава да набира популярност по цял свят, като този процес не заобикаля и българския пазар. Все повече фирми у нас оборудват за целта малки зали, т.нар. huddle rooms – тенденция, която се наблюдава на запад вече две-три години. Това сподели за Computerworld Мирослав Чавдаров, управляващ бизнеса на компанията Logitech у нас, по време на събитие на което бяха представени нейните основни продукти за видеоконференции.

Мирослав Чавдаров

По думите му, паралелно с това в момента със сравнително малко средства от лесни за свързване модули може да бъде изградено решение, което да спестява на фирмите разходи за работни пътувания. Logitech си партнира с компанията Zoom, която предоставя софтуера за формиране на пакетни решения за бизнеса.

Според Чавдаров едно от основните предимства на Logitech е, че нейните продукти са разработени с цел максимално лесна употреба: “Не е необходима специализирана системна поддръжка и реално системата може да бъде сглобена за минути от човек с базов технически опит.”

Най-често родните фирми поглеждат към видеоконфренциите ако разполагат с офиси из страната, тъй като те им дават възможност да спестяват разходи и време за командировки. Също така чрез тези решения могат да бъдат и инструмент за по-лесно разгръщане мрежи от клонове из страната. “Защо трябва да плащам за офис в някой град, където да стоят един-двама души, при положение че конферентните решения може да бъдат разположени дори в дома на служителя”, посочи още Чавдаров.

Logitech предлага продукти за видеоконференции, започващи от такива от типа “всичко в едно” на цена около 500 лв. до мащабни системи с допълнителни микрофонни модули за срещи с над 100 участници.

Видеоконференциите продължават да набират скорост

По време на събитието бе демонстриран продукт, наречен MeetUp, който в базовия си вариант струва около 2200 лв. и е предвиден за стаи с до 8 души. Друго предложение на компанията се казва Rally. Това е модулна система, която с базовия си вариант е за около десет човека, а след добавяне на до седем броя допълнителни микрофонни модули броят на участниците във видео срещите може да се увеличи няколко пъти. Цените ѝ започват от около 5000 лв. По средата се намира пък продуктът Group, който е предвиден за до 16 участници и чиито базов вариант струва около 2500 лв.

Видеоконферентните решения на Logitech са оборудвани с умни камери с широкоъгълни обективи. Те са моторизирани, т.е. могат да се завъртат автоматично към говорещия, като горните модели предлагат и до 10 и дори 15-кратно оптично приближение, така че системата да може се фокусира върху участник, намиращ се по-далеч от камерата.

Logitech Tap пък е най-новият продукт на марката – 10,1-инчов тъч панел за управление на повикванията, който е съвместим с приложенията на Google, Microsoft и Zoom.

През идните месеци Logitech планира да обогати портфолиото си и с продукти за индивидуални работни места, като например компактна 4К камера (Brio) за видео срещи от лаптоп, както и безжични слушалки със система за заглушаване (Zone Wireless) на странични шумове.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас