Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
14 май
2019
 
 

Volkswagen строи нов завод за електрически батерии

С инвестиция от близо 1 млрд. евро автомобилният производител форсира изпълнението на стратегията си за електрификация на производството си

755 прочитания

Volkswagen AG ще инвестира малко под 1 млрд. евро в построяването на нов завод за електрически батерии в Долна Саксония. Тази новина идва след заседание на Надзорния и Управителния съвет на компанията, на което е взето решение да се форсира реализацията на стратегията на автомобилния производител за развитие на програмата за производство на електромобили.

 

Прочетете още: Siemens ще подпомогне развитието на Volkswagen Industrial Cloud

Като част от нашия фокус в сферата на електрификацията на автомобилната индустрия, планираме да подсигурим производството на батерии чрез стратегически партньорства. В същото време искаме да оптимизираме възможностите си за собствено производство в Европа, което да подкрепи плановете ни за растеж. С оглед на все по-сложната среда на нашия пазар е много важно да се концентрираме върху основната ни стратегия, а тя е свързана с развитието на програмата ни за електромобили”, коментира Ханс Дитер Пьотш, председател на Надзорния съвет на Volkswagen AG.

Според главния изпълнителен директор на компанията, Херберт Дийс, автомобилната индустрия е в центъра на фундаментална трансформация, което превръща електрификацията на дизеловите модели на Volkswagen в задача от първостепенно значение. В същото време разработваме иновативни бизнес модели, за да можем през следващите години да предложим уникални мобилни услуги”, разкрива Дийс.

Министър-председателя на Долна Саксония, Стефа Вайл, от своя страна беше категоричен, че тази инвестиция ще превърне провинцията в бастион за производството на електрически батерии за автомобилния бизнес, което ще се отрази положително в икономическо отношение.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас