“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
13 май
2019
 
 

SurfStudio Ц новата лаборатори€ за иновации на ќЅЅ и ƒ«»

ѕърви€т готов продукт на иновативното звено е приложението e-SOS, изградено с помощта на ¬иваком и —ирма √руп ’олдинг

783 прочитани€

Ѕелгийската финансова група KBC отвори български клон на лаборатори€та си за иновации SurfStudio@ќЅЅ и SurfStudio@ƒ«», ко€то вече функционира успешно в Ѕелги€, »рланди€, „ехи€, —ловаки€ и ”нгари€. »новативното звено бе представено от ≈рик Ћюц, главен мениджър „»новации“ в KBC √руп.

SurfStudio цели да се превърне в платформа за сподел€не на иновации и обм€на на идеи в ќЅЅ, ƒ«» и останалите компании от групата. Ћаборатори€та израз€ва философи€та им да търс€т и прилагат иновативни практики не само в основната им банково-застрахователна дейност, но и в по-широк спектър на иновациите. ѕространството е оборудвано с различни постижени€ на съвременните технологии и иска да вдъхнови служителите да експериментират с различни решени€, да търс€т оптималното взаимодействие с технологични€ напредък и да прилагат иновациите в сво€та дейност.

ѕрочетете още: Ќов Д÷ентър за високи постижени€У в областта AWS ще помага при управлението на облачни решени€

SurfStudio@ќЅЅ и SurfStudio@ƒ«» е м€сто за вдъхновение. ћ€сто, което ни напомн€, че бъдещето вече се случва и ние искаме да сме активна част от него”, об€сно по време на официалното откриване главни€т изпълнителен директор на ќЅЅ и кънтри мениджър на KBC √руп за Ѕългари€ ѕетър јндронов.

 

ѕървата разработка на SurfStudio@ƒ«» е общ проект между VIVACOM, ƒ«» и —ирма √руп ’олдинг. Ќарича се e-SOS и представл€ва безплатно мобилно приложение за бърза връзка с екипите за спешна помощ и с избраните лични контакти на ползвател€ му. Ѕутонът SOS дава възможност за директна връзка с екипите на 112, както и възможност за сподел€не на точното местоположение на ползвател€ и неговото здравно досие с избраните спешни контакти. ѕриложението позвол€ва да се визуализират избрани контакти на картата, за да може потребителите му да поддържат връзка със своите близки.

 оста „олаков, ƒ«», јтанас ƒобрев, Vivacom

Ќай-ценното в e-SOS е комбинаци€та между възможността за прослед€ването на локаци€ и бързо повикване на спешна помощ, дори без интернет връзка и сподел€нето на здравно досие с животоспас€ваща информаци€ като кръвна група, алергии и прием на лекарства със спешните контакти при настъпване на извънреден случай“, раз€сни  оста „олаков, главен изпълнителен директор на ƒ«».

√лавни€т изпълнителен директор на ¬иваком, јтанас ƒобрев, от сво€ страна разказа как се е стигнало до съвместната реализаци€ на проекта. ѕо думите му двете организации са извървели различен път, за да стигнат до иде€та, че подобно приложение е нужно и може да спаси много човешки животи в редица непредвидени ситуации, но в крайна сметка обедин€ването на усили€та е довело до добри резултати, които тепърва ще бъдат надграждани. “ой беше категоричен, че целта на приложението не е комерсиална. «атова то е достъпно и за потребители, които не използват услугите на мобилни€ оператор или ƒ«».

 ристоф ƒе ћил, иновационен лидер на  ¬— √руп в Ѕългари€, разкри и н€кои от предсто€щите проекти на лаборатори€та като пускането роботи, които ще автоматизират рутинните процеси в работата на н€колко дирекции в ќЅЅ.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас