Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 май
2019
 
 

Русе ще е домакин на мащабна конференция за електронна търговия

В eCommerce Academy Conference 2019 ще се включат представители на сектора от България и Румъния

1082 прочитания

Българските и румънските компании в сегмента на електронна търговия ще се съберат на 7 и 8 юни в Русе в рамките на мащабна конференция. Събитието eCommerce Academy Conference 2019 има за цел да създаде мостове и възможности за обмяна на опит между българските компании и румънския пазар, който е значително по-голям и се развива изключително динамично. По прогнозни данни, през отминалата година секторът на електронната търговия в Румъния отчита 3.5 милиарда евро оборот и ръст от 30% спрямо 2017 г., докато в България тези показатели са съответно 664 милиона евро и ръст отново около 30 процента. За сравнение – за целия Европейски съюз те са 602 милиарда евро и 12% ръст, което показва сериозния потенциал на нашите две страни в този бранш. Любопитно е също, че най-голям дял в онлайн продажбите в ЕС имат дрехите.

Пред аудиторията на форума ще говорят лектори от някои от най-големите организации в сектора в световен мащаб, а в неговите рамките ще се проведат и уъркшопи, посветени на стартирането на проект в областта на електронната търговия, правните и счетоводни аспекти в сектора, както и ролята на социалните мрежи. На конференцията се очакват 25 водещи лектори от бранша, над 30 изложители и над 400 посетители от България, Румъния и други страни.

Прочетете още: Конференцията Total Chaos събира в София лектори от глобални бизнес гиганти

Електронната търговия е явление, което не познава граници и позволява на всеки да прави успешен глобален бизнес, без значение къде се намира. Затова избрахме да организираме конференцията не в София, а в Русе – един град, в който технологичният бизнес се развива много динамично. По същата причина поставихме акцент върху връзките с румънската ecommerce общност, която може да предостави много възможности за българските предприемачи да разширят своя бизнес в международен план“, сподели Никола Илчев, създател на eCommerce Academy, която е организатор на събитието.

Към момента България и Румъния са в топ 5 по ръст на електронната търговия в Европа, като румънският сектор е близо шест пъти по-голям от българския. Всичко това, в комбинация с удобните и изгодни възможности за логистика, предразполага към огромен потенциал за развитие на българските компании в северната ни съседка. Затова и основният фокус на конференцията ще бъде обмяна на опит между бизнеса от двете страни, което я отличава от множеството технологични събития през последните години. Българският пазар е много интересен за предприемачите от северната ни съседка, а техният пазар – съответно за тукашните онлайн търговци. В рамките на форума участниците ще могат да създадат контакти с партньори от Румъния, ще се запознаят с редица възможности да разширят бизнеса си в северната ни съседка или други страни, както и с реални бизнес казуси за увеличаване на техните продажби и популярност. Ще отделим място и за влиянието на инфлуенсърите върху този сегмент, както и на най-значимите тенденции в областта на електронната търговия в международен план“, добави Христо Атанасов, ecommerce консултант и съорганизатор на събитието.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас