“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
09 май
2019
 
 

ƒо 2024 г. в »зточна ≈вропа ще има над 26 милиона абонати на платени VoD услуги

«а 8 години абонатите на услуги Двидео по за€вкаУ ще нараснат с 16 милиона.

1057 прочитани€

ѕрез 2024 г. в »зточна ≈вропа ще има над 26,19 милиона абонати на услуги „видео по поръчка“ (VoD), или с 10 млн. повече от кра€ на 2018 г.

¬ –уси€ тези услуги ще се използват от 8,77 млн. абонати през 2024 г., докато в ѕолша ще има 6,32 милиона абонати. ќбщо тези на две страни ще се падат 58 на сто от SVOD абонатите в региона.

ƒокладът за OTT TV и видео услугите в »зточна ≈вропа показва, че –уси€ е станала лидер по отношение на SVOD абонаментите (един SVOD абонат може да се абонира за повече от една услуга) през 2018 г., изпреварвайки ѕолша. Ќо като общи приходи от тези абонаменти –уси€ ще тр€бва „да почака“ до 2023 г., за да изпревари и по този показател ѕолша, тъй като месечните такси са много по-ниски.

ѕрочетете още: Netflix вдигна цените, тества пазара на абонаментни VOD услуги

Digital TV Research прогнозира, че Netflix ще има около 8 милиона абонати в 22 източноевропейски страни през 2024 г., или двойно повече от 2018 г., като ще завземе 30 на сто от регионални€ пазар. —аймън ћъри, главен анализатор в Digital TV Research, за€ви, че „неизбежното пускане на Disney+ и на Apple TV+ ще ускори още повече този сектор. ѕрогнозираме, че до 2024 г. Disney+ ще има поне 3 милиона абонати, докато за Apple TV+ бро€т ще е по-скромен”, добав€ той.

—поред него, Netflix ще процъфти въпреки тези съперници. —ъщевременно са понижени прогнозите за Amazon Prime Video. „ѕонасто€щем в »зточна ≈вропа н€ма страни, в които се предостав€ услугата Amazon Prime, така че всички нейни абонати ще плащат директно на платформата.“

“ези международни играчи ще растат, но вли€нието им н€ма да се усети в –уси€. –уски€т регулатор постави ограничение за 20% чужда собственост на OTT платформите. ѕолша остава топ държавата за Netflix с почти 2 милиона абонати, или една четвърт от общи€ брой абонаменти в региона. јбонатите в ѕолша, –умъни€ и –уси€ ще са поне половината от ц€лата абонатна база на Netflix през 2024 г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас