“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
08 май
2019
 
 

¬идео пиратството в »зточна ≈вропа намал€ва

¬ –уси€ пират на платени “¬ канали е осъден на принудителен труд.

1072 прочитани€

ѕиратството в ÷ентрална и »зточна ≈вропа много често е в новинарските заглави€.

ѕрез последните н€колко дни обаче се по€виха два различни и в същото време изненадващи доклада от региона. ѕърви€т е от публикаци€, наречена MixNews и цитирана в н€колко други заглави€, предостав€ статистически данни за телевизионното пиратство в Ћатви€.

ƒанните показаха, че през миналата година бро€т на домакинствата в страната, които са имали достъп до пиратски платени телевизионни услуги, е намал€л с 19,8%, или с 37 000 - от 187 000 на 150 000 души. Ќещо повече, в периода 2015 - 2018 г. той е намал€л с още по-впечатл€ващи 36%.

ѕрочетете още: јнонимни блогове и фалшива информаци€ застрашават живота и здравето на хил€ди хора

—ъщевременно загубите от несъбрани такси в резултат на пиратско гледане на платените канали са спаднали – от €9,9 милиона през 2017 г. на €6,2 през миналата година.

ƒокладът посочва и проучване, проведено от изследователската компани€ SKDS, ко€то за€ви, че повечето латвийци са против пиратството. “ова също не е еднократна анкета, а същото мнение се израз€ва в продължение на 3 последователни години.

¬тори€т доклад е от Tricolor, най-големи€т оператор на платена телевизи€ в –уси€. “ой осигур€ва редовно актуални данни от борбата си срещу пиратството и в този случай представ€ интересен случай. ≈дно лице е било осъдено на 18 месеца принудителен труд за предостав€не на незаконен достъп до услугите на Tricolor. ≈дно от най-тежките наказани€, наложени срещу пират досега, като това се представ€ като следваща стъпка след умерени глоби и конфискаци€ на оборудването, с което нарушителите б€ха заплашени допреди н€колко години. ѕравни€т отдел на Tricolor описва м€рката като „тежката артилер舓.

ѕрез 2018 г. Tricolor съвместно с правоохранителните органи е инициирала 12 криминални дела и 28 административни процедури срещу пирати.

“ези публикации показват, че пиратството в ÷ентрална и »зточна ≈вропа може да бъде намалено значително, дори да изчезне напълно.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас