Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
03 май
2019
 
 

Все повече големи инвеститори ще се насочват към криптовалутите, сочи проучване

Според deVere Group до края на 2022 г. 68% от хората с инвестиционен капитал от над 1 млн. паунда ще са пренасочили значителни средства към този пазар

792 прочитания

Повече от 2/3 от хората, които имат печалби от вложения в акции и ценни книжа, ще инвестират в криптовалути през следващите три години, показва ново глобално проучване на deVere Group, една от най-големите независими финансови консултантски организации в света. Според резултатите от допитването 68% от участниците в анкетата вече са инвестирали или ще направят инвестиции в криптовалути като биткойн, етериум и XRP до края на 2022. 700-те респонденти са от най-различни географски локации, между които САЩ, Великобритания, Австралия, ОАЕ, Япония, Катар, Швейцария, Мексико, Хонг Конг, Испания, Франция, Германия и Южна Африка. В случая проучването е проведено сред частни инвеститори, които притежават повече от 1 млн. паунда в инвестиционни активи.

 

Прочетете още: Facebook все по-близо до създаването на своя криптовалута

Найджъл Грийн, основател и главен изпълнителен директор на deVere Group, коментира, че изследването показва, че богатите хора все повече търсят експозиции на криптовалути. Все повече хора виждат, че криптовалутите са бъдещето на парите и това бъдеще идва сега. Сериозните инвеститори не искат да пропуснат този момент и ребалансират инвестиционните си портфейли към тези дигитални активи”, обяснява той.

Според него има пет основни движещи сили за нарастване на интереса към криптовалутите.

На първо място, те не признават граници, което ги прави напълно подходящи за все по-глобализирания свят на бизнеса. След това, криптовалутите са изцяло дигитални, което отговаря на изискванията на все по-дигитализиращия се свят, в който живеем

На трето място, те предлагат решения на реални проблеми, включително повишаване на ефективността на международните парични преводи и подпомагане на финансовия сектор да обхване потребителите, които в момента са извън банковата система. Те се изчисляват на над 2 млрд. души в глобален мащаб. Към това трябва да прибавим още два важни аспекта – чисто демографски, младите все по-лесно приемат идеята за виртуални пари, от една страна, а от друга – институционалните инвеститори прехвърлят своя капитал, с което и своята експертиза, към този пазар”, изброява Найджъл Грийн.

Оптимизмът на главния изпълнителен директор на deVere идва, след като най-известната криптовалута – биткойн - регистрира петмесечен връх в петък. Затова и той е категоричен, че последното изследване на интереса към виртуалните пари категорично доказва, че “глобалният крипто-оптимизъм расте”.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас