Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
03 май
2019
 
 

Нова образователна платформа ще подготвя четвъртокласниците за матурите

От началото на април са решени над 55 000 теста и 900 000 задачи за националното външно оценяване

772 прочитания

Нова образователна платформа ще подготвя четвъртокласниците за матурите

Новата образователна платформа Envision Play ще помага на четвъртокласниците при подготовката за предстоящото национално външно оценяване (НВО). Тя е активна от началото на април 2019 и е разработена от софтуерната компания „Нимеро“. Платформата е напълно безплатна, като предлага тестове по четирите основни предмета – Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото.

За по-малко от месец вече са решени над 55 000 теста и  943 652 задачи, като на ден учениците (а може би и техните родители) завършват над 2 500 нови теста. Най-добре децата се представят по Човек и Природа, където средният успех е 80%, а най-големи предизвикателства срещат по Математика със средна успеваемост от 72%. При стартирането на нов тест, системата автоматично генерира произволен набор от въпроси, така че да гарантира максимално покритие на учебния материал.

Прочетете още: Българи с призови позиции на международен хакатон

„Изключително щастливи сме, че Envision Play се използва толкова активно и помага на децата да се подготвят за предстоящите им матури. Създадохме този продукт като част от дългогодишната си стратегия да направим ученето по-забавно и достъпно с помощта на модерните технологии. НВО тестовете са само първият етап на развитие на Envision Play и интересът, който те генерираха ни дава увереността да продължаваме да работим и да развиваме платформата“, коментира Кирил Русев, един от основателите на „Нимеро“.

Учебното съдържание е създадено специално за матурите през 2019 от екип от специалисти в областта на началното образование - Ани Господинова, Геновева Йотова, Десислава Миленкова, Йорданка Първанова и Розалина Паскалева. Базирайки се на дългогодишния си опит в сферата и доказания си успех при подготовката на ученици в началните класова, те са изработили набор от 300 въпроса по всеки предмет.

 „От началото на април, след края на всеки час, решаваме заедно тестове. Даже си правим състезания по групи за време! Упражняваме и затвърдяваме. Е, целта е постигната! Улеснение за нас учителите, доволството на родителите и радост в очите на учениците за постигнатите високи резултати след края на всеки решен тест! Добиват още по-голяма увереност в собствените си възможности и спокойствие“, споделя Силвия Николаева, учител на 4 клас.

Тестовете могат да бъдат достъпени от всяко устройство – телефон, таблет или компютър.

За избор на съдържание се въвеждат следните кодове:

  • · Математика – 1111
  • · Човекът и природата – 3333
  • · Човекът и обществото – 5555
  • · Български език и литература – 7777
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас