“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
24 апр
2019
 
 

Bulgarian ICT Watch Ц между успешни€ износ и недостига на »“ специалисти

3079 прочитани€

Ќа 29 май в —офи€ ще се проведе осмото издание на годишната кръгла маса Bulgarian ICT Watch, организирана от ICT Media и Ѕългарска асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ). —ъбитието има за цел да подобри диалога и възможностите за сътрудничество между държавата и »“ бизнеса за износ на високотехнологични продукти. 

¬ рамките на форума представители на държавата, браншовите организации, »“ компании и консултанти традиционно взимат участие в обсъждане състо€нието на български€ »“ износ, рол€та на държавните институции в насърчаването на този процес и възможностите за износ на »“ продукти на конкретни целеви пазари за българските »“ фирми през 2019 г.

Bulgarian ICT Watch – между успешни€ износ и недостига на »“ специалисти

ѕрочетете още: ICT Watch 2018 за седма година събра представители на държавата и бизнеса

ќсновни гости на форума ще бъдат представители на —лужбата по търговско-икономически въпроси (—“»¬) към ћинистерството на икономиката – —танислава ћанолова, ръководител на —“»¬ в гр. Ћондон, ¬еликобритани€, и —то€н ћихайлов, ръководител на —“»¬ в ќсло, Ќорвеги€.

“ази година кръглата маса Bulgarian ICT Watch ще разшири сво€ фокус, за да потърси решение на основни€ проблем пред индустри€та – недостигът на високо квалифицирани »“ специалисти. ўе бъдат обсъдени както практики за привличане на чуждестранни кадри, така и възможности отвъд т€х. ўе бъде обърнато внимание и на способите за задържане на талантливи специалисти в Ѕългари€, връщането обратно на такива, работещи в чужбина, и най-вече за развитието на »“ специалисти на местно ниво.

ѕрез годините инициативата по традици€ е провеждана със съдействието на ћинистерство на икономиката на –епублика Ѕългари€, Ѕългарска агенци€ за инвестиции (Ѕј»), »зпълнителна агенци€ за насърчаване на малките и средните предпри€ти€ (»јЌћ—ѕ), Ѕългарска асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“), Ѕългарска аутсорсинг асоциаци€ (Ѕјј).

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас