Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
23 апр
2019
 
 

Huawei ускори ръста си и през първото тримесечие на 2019

$26,8 млрд са приходите на компанията въпреки проблемите в САЩ и още няколко големи пазара.

905 прочитания

Huawei обяви, че приходите й за първото тримесечие на 2019 г. са скочили с 39 на сто на годишна база до CNY180 милиарда ($26,8 млрд.), но компанията не даде данни за печалбата, нито някакво разпределение на приходите между трите основни поделения.

Преди месец Рен Женфрей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, каза, че продажбите на компанията през януари и февруари са се увеличили с 35,8 на сто спрямо същия период на 2018 г., като тогава наблегна на факта, че акциите на САЩ и забраната на нейното оборудване в няколко страни не са се отразили върху топ продуктите й.

Прочетете още: Шефът на ITU смята, че претенциите към Huawei политически мотивирани

В края на март доставчикът обяви, че чистата печалба за 2018 г, е скочила с 25,1 на сто до CNY 59,3 милиарда (около $8,8 млрд.), а общите приходи са нараснали с 19,5 на сто до CNY 721 милиарда ($107 млрд.). Но миналата година за първи път доминиращата някога група за операторски бизнес отбеляза спад на приходите.

Ротационният председател Кен Ху каза миналата седмица, че очаква по-бързо разгръщане на 5G мрежи, което ще „подхрани“ двуцифрения ръст на бизнеса с операторски технологии през 2019 г.

В днешното си изявление Huawei каза, че маржът на чистата печалба за първото тримесечие е 8%, малко по-висок от същия период на 2018 г.

Компанията добави, че Huawei запазва фокуса си върху ИКТ инфраструктурата и умните устройства, продължава да залага на ефективността и качеството на соите операции, което е помогнало за силното представяне през Q1 2019 г.

Huawei добави, че доставките на смартфони са достигнали 59 милиона за тримесечието, но не обяви какъв е ръстът. Според пазарния анализатор Strategy Analytics, Huawei е доставила 39,3 милиона смартфона за първото тримесечие на 2018 г. Компанията каза, че общите доставки за 2018 г. са надхвърлили 200 милиона броя.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас