Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
22 апр
2019
 
 

HPE и Nutanix ще предоставят съвместна хибридна облачна услуга

Предприятията се насочват към хибриден подход за облачните изчисления, като с новата сделка с Nutanix HPE се опитва да опрости хардуера като услуга.

750 прочитания

Hewlett Packard Enterprise (HPE) ще си сътрудничи с Nutanix, за да предостави хибриден облак като услуга. Чрез това партньорство HPE ще предлага софтуера на Nutanix Enterprise Cloud OS, който включва безплатния хипервайзор Nutanix AHV, предоставян през HPE GreenLake – моделът като услуга на HPE за предоставяне на корпоративен ИТ хардуер.

Днешната линия Greenlake на HPE включва Amazon Web Services, Microsoft Azure и Azure Stack като услуга. Новото партньорство разширява възможностите към организации, които искат да внедрят хиперконвергентна инфраструктура на Nutanix, която комбинира системите за съхранение и изчислителни мощности в едно устройство.

Съществен плюс е, че платформата Nutanix осигурява безплатен хипервайзор AHV. Това означава, че чрез партньорството HPE/Nutanix HPE ще може да предоставя на своите потребители алтернатива на VxRail, решение, при което хардуер на Dell-EMC се използва за стартиране на VMware.

Прочетете още: HPE залага на интелигентни решения в периферията на мрежата

Досега Nutanix печелеше клиенти, предлагайки алтернатива на сървърите HPE x86 Proliant за центрове за данни. Чрез предоставяне на свое собствено устройство, използващо сървър Supermicro, компанията предлагаше и виртуализаираната си платформа AHV върху редица водещи сървърни платформи, включително HPE Proliant. Чрез новото партньорство, Nutanix и HPE планират да предлагат хардуер на HPE, стартиращи AHV.

„Стотици световни клиенти сега използват HPE GreenLake, за да се възползват от предимствата на облачното изживяване, съчетано с сигурността, управлението и производителността на приложенията на място при клиента, като плащат за услугата на базата на действителното потребление“, коментира новината Антонио Нери, президент и главен изпълнителен директор на HPE.

Напълно управляваната хибридна облачна услуга се позиционира като средство предприятията да получат да намалят драстично разходи за притежание. Двете фирми заявяват, че технологията на Nutanix може да намали часовете за работа на ИТ персонала - с 61% при внедряване, управление и поддръжка в сравнение с традиционната инфраструктура, а това позволява по-бързо и ефективно предоставяне на услугите на HPE GreenLake.

Според HPE, комбинацията между HPE GreenLake и софтуера Nutanix Enterprise Cloud OS ще позволи стартиране на виртуализирани работни натоварвания от най-висок клас като тези на SAP, Oracle и Microsoft, както и поддръжка на виртуализирани приложения за големи дани като Splunk и Hadoop.

ЕТИКЕТИ:
HPENutanixHP GreenLake
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас