Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
18 апр
2019
 
 

САЩ отказват достъп на China Mobile до телеком пазар си

Китайската компания иска разрешение за разширяване на дейността си в страната от 2011 г. насам, но е обект на проверка от разузнавателните агенции

680 прочитания

Американското правителство изглежда продължава да държи твърдата линия на поведение срещу участието на китайски телекомуникационни компании на местния пазар. Председателят на Федералната комисия по комуникациите (FCC), Аджит Пай, обяви в четвъртък, че ще се противопостави категорично на опита на China Mobile да стане доставчик на телекомуникационни услуги в САЩ. Агенцията трябва официално да разгледа молбата на компанията в рамките на следващия месец, но публичната позиция на председателя недвусмислено показва, че становището ще бъде отрицателно.

 

Прочетете още: Шефът на ITU смята, че претенциите към Huawei политически мотивирани

China Mobile иска разрешение за разширяване на дейността си в САЩ от 2011 г. насам, но искането е в ситуация на неопределеност, тъй като компанията е обект на проверка от разузнавателните агенции. Според Пай тези разследвания са установили, че China Mobile представлява "сериозна заплаха за националната сигурност и правоприлагане". Тези опасения произтичат главно от убеждението, че China Mobile е прекалено близка до китайското правителство и може да помогне за шпионирането на американските граждани, които използват мрежите и услугите на компанията.

FCC и други правителствени агенции наложиха по-строг контрол върху китайските технологични компании в последно време, особено след като те започнаха да се опитват да доставят оборудване за изграждане на телекомуникационни мрежи. След приемането на Defense Authorization Act миналата година, служителите и контракторите на американското правителство вече не могат да използват устройства и технологии от големите китайски производители като Huawei и ZTE. FCC също така е проучила забраната за американските телекоми да купуват мрежово оборудване от китайски доставчици.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас