Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
17 апр
2019
 
 

IBM с по-голям от очаквания спад на приходите през Q1 2019

Нетният доход на технологичния гигант е 1,59 млрд. долара в сравнение с 1,68 млрд. долара година по-рано

759 прочитания

Във вторник, IBM (International Business Machines Corp.) съобщи за по-голям от очакваното спад на приходите през първото тримесечие на 2019 г. Основните причини за това е намаленото търсене на най-новите мейнфрейм компютри на компанията и силният долар.

Акциите на технологичния гигант са паднали с 2%. Компанията повтори резултата си от 2019 г. - коригирана оперативна печалба от "най-малко" 13,90 долара на акция, докато анализаторите очакваха средно 13,91 долара на акция.

Прочетете още: Red Hat отчита ръст на високопрофилните абонаменти

 

Под ръководството на Джини Ромети компанията е свила много от традиционните си хардуерни поделения, но е засилила растежа си чрез сделки като тази за Red Hat Inc. за 34 милиарда долара - най-голямата придобивка на компанията. През последното тримесечие на 2018 г. IBM се върна към годишен ръст на приходите след седем години пауза, което накара анализаторите да смятат, че стратегията на компанията работи в положителна посока. Това оказа положително влияние и на цените на акциите на технологичния гигант, които скочиха с 18% след изнасянето на финансовите резултати за края на 2018 г.

През отчетното тримесечие обаче облачната платформа на IBM и когнитивният ѝ сегмент, който включва анализи, киберсигурност и изкуствен интелект, бележи отстъпление с 1,5%, като достига 5,04 млрд. долара. Въпреки това представянето на компанията в тази посока е по-добро от очакваното от анализаторите - 4,18 млрд. долара.

Приходите от другите основни сегменти също намаляват, като общите постъпления на IBM са се понижили с 4,7% до 18,18 млрд. долара през първото тримесечие, завършило на 31 март. За сравнение, анализаторите очакваха 18,46 млрд. долара. Нетният доход на технологичния гигант е 1,59 млрд. долара, или 1,78 долара на акция, в сравнение с 1,68 млрд. долара, или 1,81 долара на акция, година по-рано.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас