“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
16 апр
2019
 
 

»“ специалистите у нас ще обмен€т знани€ в Endava University

ќбучителни€т център беше открит с лекции за изкуствени€ интелект на експерти от Microsoft

1429 прочитани€

÷ентър за провеждане на отворени събити€ за българските IT професионалисти и вътрешни обучени€ на служители бе открит в офиса на международната компани€ за »“ услуги Endava в —офи€. Endava University е част от платформа за присъствени и дистанционни семинари за софтуерни инженери и сподел€не на знание, ко€то организаци€та развива на глобално ниво.

¬ Endava University в —офи€ ще се провеждат около 60 специализирани обучени€ годишно, като част от т€х ще бъдат отворени за широката публика.  апацитетът на центъра е над 100 човека, с многофункционални зали с пълно техническо оборудване и възможност за директен онлайн стрийм на семинари. ÷елта е да бъдат представ€ни и дискутирани последните новости и най-актуалните тенденции за професионалистите от бранша, както и да се работи по теми, свързани с личностното развитие и лидерските умени€. ”частието ще бъде безплатно за всички специалисти. јмбици€та на компани€та е да привлича лектори със силна експертиза в различни области.

 

ѕрочетете още: “” Ц —офи€ организира 8-о поредно изложение Д—тажовеУ

ƒоказателство за това е първото събитие Microsoft Global AI Night, на което беше домакин Endava University, с фокус върху развитието на изкуствени€ интелект. Ћекторите јндрей Ѕъчваров, ≈катерина ћаринова и ћихаил ћатеев привл€коха интереса на близо 100 професионалисти в публиката.

ƒинамиката в наши€ сектор изисква от специалистите да учат и да се развиват всеки ден. “ова е едновременно гол€мо предизвикателство и възможност за професионалистите. ‘илософи€та на Endava University и на нас като работодател е да предложим платформа, ко€то предлага свободен достъп до информаци€ и възможност за обмен на знани€.”, об€сни ћирослав √оранов, ƒиректор “—офтуерно развитие” в офиса на Endava в —офи€. “Ќие в€рваме дълбоко, че развитието на кадри в сектора е споделена отговорност, а това може да става само с честно и свободно сподел€не на ноу хау. —амо така всички можем да растем заедно.”, допълни той.

—ледващото събитие в Endava University, отворено за българските »“ специалисти, ще бъде лекци€ от сери€та TechTalks с лектор Ѕо€н ∆ел€зков на 16 май.“емата е SPRING CLOUD STREAM AND KAFKA STREAMS API. ѕредварителната регистраци€ ще бъде об€вена на 16 април.  омпани€та ще приема и предложени€ за семинари, които са интересни на професионалистите в сектора.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас