Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
15 апр
2019
 
 

ISACA с курс по киберсигурност в началото на юни

Обучението ще се проведе на 5 и 6 юни

739 прочитания

Някои сравняват данните с петрола, други смятат, че те са днешното електричество. В днешния динамичен свят където все повече и повече споделяме, осигуряването на сигурност се превръща в сериозно предизвикателство. За съжаление системата за образование и развитие не успява да осигури кадри с необходимата подготовка и знания. На пазара на труда все повече се отваря ножицата по отношение на търсене и предлагане на специалисти, познаващи основите на киберсигурността.

За да помогне в това отношение ISACA Sofia, в партньорство с ICT Media, организира за първи път в България обучение целящо запознаване с основите на киберсигурността. Целите, които си поставяме са свързани с идентифициране на рисковете и набелязване на конкретни мерки за превенция и отговор на непрекъснато нарастващите заплахи за информационната сигурност.

ISACA с курс по киберсигурност в началото на юни

Обучението ще бъде водено от Владимир Кавалов, CSXF акредитиран преподавател от ISACA International, на български език.

ISACA (Information Systems Audit and Control Association) е глобална организация, с централа в Чикаго, обединяваща специалисти в областта на информационната сигурност, управлението на ИТ, рисковете и ИТ одита от повече от 180 държави. ISACA има традиции в предоставянето на сертификационни програми по отношение на информационната сигурност и управлението на ИТ. Нейните сертификати са в топ 10 на сертификатите, осигуряващи най-високо заплащане на притежателите им според доклад на Global Knowledge - “2018 IT Skills and Salary Report”.

Най-новата сертификационна програма на ISACA – CSX Cybersecurity Nexus е свързана именно с попълване на празнината, свързана с лавинообразното нарастване на необходимостта от специалисти в областта на киберсигурността. Първата фаза на посочената програма e Cybersecurity Fundamentals Certification и е насочена към широк кръг специалисти, целящи разширяване и систематизиране на своите познания в областта на киберсигурността.

Курсът е добър старт за експерти, които планират да развият своите умения по киберсигурност. Съдържанието му предлага запознаване с основните понятия и стандарти, както и с най-добрите практики в информационната сигурност. По време на двудневното обучение, ще бъде обстойно покрит необходимият материал за успешно полагане на сертификационния изпит.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас