Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
15 апр
2019
 
 

Финтех феноменът Revolut влиза и в България

Revolut получи одобрение на заявлението си за европейски банков лиценз през декември 2018 г.

1025 прочитания

Водещият доставчик на финтех услуги Revolut стартира дейността си и в България, съобщиха от британската компания. Създадената през 2015 г. фирма бързо се разраства и достига до статут “еднорог” с пазарна стойност около $1,7 млрд. Компанията вече има почти 30 000 потребители в България, като всеки ден се регистрират над 100 нови, заявиха от Revolut.

Потребителите могат да отворят сметка чрез приложението за по-малко от минута. Revolut позволява на клиентите си да харчат без такси в чужбина в 150 валути, да държат и обменят 29 валути, както и да правят безплатни местни и международни парични преводи, което значително ще облекчи финансовия живот на тези с роднини в чужбина. Друга функция на приложението е, че то работи и с крипто и е обединило усилията си с редица водещи борси, за да предложи възможно най-добрите цени.

У нас Revolut е представена от местен PR мениджър, Едуард Цветанов, като българският екип ще се разраства през следващите месеци, за да покрие бизнес нуждите на бързоразвиващата се компания.

Прочетете още: Как технологията блокчейн променя финансите и бизнеса

Основателите на Revolut Влад Яценко (СТО) и Ник Сторонски (CEO). Снимка: Revolut.com

Основателите на Revolut Влад Яценко (СТО) и Ник Сторонски (CEO). Снимка: Revolut.com

„България е атрактивен пазар за нас, тъй като се превръща в регионален финтех център, но въпреки това клиентите на местни банки продължават да плащат високи такси за ежедневни услуги като кеш тегления и скъпи банкови преводи, които отнемат ненужно време. Присъствието ни в България ще запълни липсващото между съвременните нужди на клиента и решенията, които финтех секторът предлага”, коментира Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

Revolut вече може да е използва и на български език, а клиентите могат да откриват сметки и в лева. През следващите няколко месеца компанията ще представи допълнителни услуги, включително и платформа за търговия с акции без комисионна. Revolut получи одобрение на заявлението си за европейски банков лиценз през декември 2018 г. и оттогава се фокусира върху укрепването на позициите си на континента, като успоредно с това демонстрира агресивно разширяване из целия свят.

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut. Снимка: Revolut.

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut. Снимка: Revolut.

„Докато традиционните банки са по-фокусирани върху промотирането на симпатични обещания, ние премахваме такси за нашите клиенти и подобряваме ежедневното потребителско изживяване в приложението, за да дадем пълноценен контрол върху личните финанси. С Revolut получаваш незабавни нотификации за плащанията си, различни инструменти за бюджетиране, с които пестиш пари, както и най-съвременни мерки за сигурност, които ти позволяват да блокираш и отблокираш картата си по всяко време, навсякъде по света, без да се налага да чакаш на опашка в банката или да губиш време в ненужна документация,” добави Сторонски.

ЕТИКЕТИ:
Revolutфинтех
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас