Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
12 апр
2019
 
 

Функционалната ефективност на камионите е в центъра на TRUCK EXPO 2019

Автоматизацията, електрификацията, цифровизацията, увеличаването на недостига на водачи и новите правила на ЕС променят автомобилната индустрия.

920 прочитания

Автоматизацията, електрическото задвижване, цифровизацията на транспорта, растящият недостиг на водачи, по-строгите стандарти за емисиите, дори новите административни регулации, подготвяни от ЕС, всичко това кара автомобилната индустрия да се променя. В Европа и в САЩ около 70 на сто от стоките се пренасят по шосе, докато в Китай този дял достига 75%., т.е. автомобилните превози на стоки и продукти са водещи в света, а спедиторите, доставчиците на логистични услуги и производители на камиони трябва да се справят със споменатите предизвикателства.

„Автоиндустрията реагира бързо и се насочи към многофункционални камиони и машини с различен тонаж. Развитието е толкова динамично, че само за година разнообразието от възможности, които автомобилните производители са готови да покажат, впечатлява. Как изглежда тежката автомобилна индустрията днес ще видим от 6-ти до 8-ми юни 2019 на летище „Лесново“ на изложнието TRUCK EXPO 2019, обясняват организаторите. - Тази година атракцията се нарича TRUCK TUNING SHOW – съпътстващо събитие, което ще покаже уникални тунинговани влекачи на водещи автомобилни марки. Но големият акцент са технологиите, функционалната ефективност и новостите в сектора на товарните превози“, добавят те.

Една от основните задачи на индустрията е да намалят броя на празните курсове на камионите. В САЩ и Европа те са около 20%, в Китай са два пъти повече. „Причината е в разминаването между обема на пратките, които трябва да бъдат транспортирани в дадения момент, и вместимостта на наличните камиони. Това увеличава разходите на превозвачите в рамките на техния автомобилен парк. Предизвикателството се засилва и от силно фрагментираната индустрия - големите спедитори, които оперират с огромни паркове от камиони са едва няколко, на фона на дълга редица от малки компании, които управляват малък брой превозни средства. От тяхната гъвкавост и адаптивност зависи оцеляването им на пазара“, коментират от TRUCK EXPO 2019, което се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Прочетете още: TRUCK EXPO 2018 – технологии, мощ и сила

Холандският производител DAF например ще покаже 3 модела и 5 различни приложения. Флагманът за международни превози DAF XF 530 FT SSC –представлява седлови влекач с мощност 530 конски сили, оборудван е със спална кабина (Супер спейс) с две комфортни легла и луксозни кожени седалки на въздух. Пневматичното окачване на кабината допълва комфортното усещане при шофиране. Друг модел, който DAF ще покаже на изложението - XF 450 FAR SC, е предназначен за превозване на BDF контейнери и дава удобно решение за регионален транспорт. Товароподемността му е приблизително 14 тона. „Малкият голям“ камион на DAF LF 290 FA 18t. Е със 7-метров олекотен фургон и падащ борд и осигурява перфектно решение за дистрибутори, a CF 340 FAN SC ще бъде изложен с херметизиран фургон с полезен обем от 53,3 куб.м.

Камионът XF 450 FAR SC на DAF превозван BDF контейнери

Камионът XF 450 FAR SC на DAF превозван BDF контейнери

Различните нива на автономност, разработени от утвърдени производители и системите за намаляване на разхода на гориво, са на качествено ново ниво. SCANIA ще покаже два камиона за дълги разстояния, задвижвани с компресиран природен газ - SCANIA chassis R 410 A4x2NA и G 410 A4x2NA. Ще бъде показан и електрическия градски автобус Yutong Е12, който вече се движи по улиците на София и курортния комплекс „Албена“. Той изминава над 300 км с едно зареждане на батерията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас