Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
10 апр
2019
 
 

Шефът на ITU смята, че претенциите към Huawei политически мотивирани

Генералният секретар на ITU Хоулин Зао смята, че на китайската компания трябва да се дадат равни бизнес възможности.

1050 прочитания

Генералният секретар на Международния телекомуникационен съюз ITU Хоулин Зао се намеси в дебата относно Huawei, като заяви, че на китайската компания трябва да бъдат дадени еднакви бизнес възможности, тъй като липсват доказателства в подкрепа на обвиненията към нея, пише Reuters.

На събитие в Женева Зао каза, че сигурността на 5G е в интерес на всеки и на всички и призова властите, които обвиняват Huawei, да внесат в съда тези обвинения, ако смятат, че компанията прави нещо зловредно в своето оборудване.

Той добави, че в момента няма никакви доказателства и че твърденията са направени от гледна точка на политически и търговски интереси.

Прочетете още: Европейската комисия разкри своя план за сигурност на 5G

Генералният секретар на ITU подчерта, че основният приоритет за доставчиците на телекомуникационни услуги трябва да бъде доставянето на защитено мрежово оборудване заради потенциалната “засечка“ от страна на националните власти, ако по-късно бъдат разкрити проблеми. Коментарът се прави в момент, в който спорът между някои правителства, водени от САЩ, и Huawei не показва никакви признаци за разрешаване.

След изявленията на регулаторите в САЩ Huawei заведе дело срещу федералната забрана, твърдейки, че няма доказателства в подкрепа на позицията на правителството срещу компанията.

Въпреки че някои страни ефективно ограничиха дейността на Huawei, дебатът все още продължава на много пазари, като някои предупредиха вече, че изключването на китайските доставчици от разгръщането на 5G мрежите значително ще увеличат разходите.

През миналия месец Европейската комисия препоръча на страните от ЕС да се въздържат от забрана, а вместо това предприе мерки за гарантиране на сигурността на бъдещите 5G мрежи.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас