“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |
09 апр
2019
 
 

Accenture стартира стратеги€ за кариерно развитие на жените в »“

 омпани€та цели до 2020 половината от служителите й да са жени.

1646 прочитани€

«а всеки 100 долара, които печели една жена, мъж на същата позици€ прави 258 долара. “ова показва проучване на Accenture, представено днес в —офи€.  огато в даден екип пък са включени равен брой представители на двата пола, производителността се увеличава с 50%.

 ултурата на равенство на работното м€сто е мощен генератор на иновации и растеж, показва още проучването Getting to Equal 2019. ¬ компаниите със стабилна подобна култура креативната нагласа на служителите, т€хната готовност и способност за иновации е 6 пъти по-висока. ѕроучването сочи, че 95% от мениджърите по света оцен€ват иновациите като жизненоважни за конкурентоспособността на бизнеса.

ѕо тази причина Accenture стартира стратеги€, ко€то да подкрепи кариерното развитие на жените в областта на технологиите. „ ампани€та за приобщаване ще обхване широк кръг от характеристики в различието – по отношение на възраст, способности, етническа принадлежност, раса, религи€, полова идентичност, сексуална ориентац舓, коментира ѕетър “орнев, старши мениджър.

 

јнна ћарич и ѕетър “орнев от Accenture

¬ глобален мащаб компани€та цели да постигне две основни мащабни цели. ѕървата е до 2020 г. да се увеличи процентът на жените на позици€та „”правл€ващ директор“ в световен мащаб, а втората – до 2025 50% от служителите на Accenture да са представителки на нежни€ пол. ¬ момента 43 на сто от работещите в компани€та са жени, а 22% от т€х заемат ръководни позиции. «а двегодишното си присъствие на български€ пазар Accenture е усп€ла да постигне ръст от 85 на сто на наетите представителки на нежни€ пол – от 27 през 2017 на 50 през тази година.

 

¬ рамките на стратеги€та Accenture планира да проведе през май поредното издание на „»“ академ舓, да организира срещи с жените с »“ или технологичен профил, които по определени причини са се отказали от тази сфера на икономиката, както и конференци€та Women in IT, насочена към дами в »“ сферата.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас