Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
08 апр
2019
 
 

MIT се оттегли от сътрудничеството с Huawei и ZTE

MIT ще преразгледа всички потенциални партньорства с организации от Китай, Русия и Саудитска Арабия.

1035 прочитания

Прочутият щатски университет Масачузетски технологичен институт (MIT) стана поредното учебно заведение, което прекъсва връзките си с китайските телеком доставчици, като цитира провежданите в момента федерални разследвания за нарушения на санкциите.

Мария Зубер, вицепрезидент по научните изследвания на MIT. Снимка: MITВ писмо, обясняващо решението, Мария Зубер, вицепрезидент по научните изследвания на MIT, пише, е MIT не приема нови ангажирания или не подновява съществуващите такива с Huawei и ZTE, или с техните поделения“ заради правителствените разследвания. Тя добавя, че ще преразгледа сътрудничеството с тези организации когато обстоятелствата се променят. В свое изявление пък Huawei отрече да е извършвала каквито и да е незаконни действия и изрази разочарование от решението на университета. В изявлението се посочва още, че компанията „разбира натиска, на който учебното заведение е подложено в момента“.

С този ход MIT стана поредния елитен университет, който прекъсва взаимоотношенията си с Huawei. Oxford University във Великобритания спря да приема дарения и спонсорство от Huawei през януари. Щатският Stanford University, който прави съвместни проучвания в областта на изкуствения интелект, предприе подобна стъпка през февруари.

Прочетете още: САЩ инвестират 500 милиона долара в нов суперкомпютър

Зубер обаче посочи, че MIT ще преразгледа всички потенциални партньорства с организации от Китай, Русия и Саудитска Арабия, като специално внимание ще бъде отделено на рискове, свързани с интелектуалната собственост,, контрола върху износа, сигурността на данни и достъпа до тях, икономическата конкуренция, националната сигурност, политически, граждани и човешки права.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас