Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
04 апр
2019
 
 

Huawei планира да стане най-големия производител на смартфони

Ричард Ю, заяви, че компанията още тази година ще се превърне в най-големия производител на смартфони в света.

536 прочитания

Стратегическите цели на бизнес групата за потребителски продукти на Huawei включват превръщане на компанията в най-големия производител на смартфони в света още през тази година, заяви шефът на групата Ричард Ю в своя акаунт в китайската социална мрежа Sina Weibo. Той включва както моделите на Huawei, така и тези на по-новия бранд Honor.

Ричард Ю смята, че Honor e вторият най-голям играч в Китай и дори четвърти в света. Доскоро Honor си поставящи амбициозни цели за определени пазари, но вече е топ играч в световен мащаб. Данните на IDC показват, че Huawei е доставила 60,5 милиона смартфона през последното тримесечие на 2018 г., като изостава само от Apple (с 68,4 милиона iPhone) и Samsung (с над 70,4 милиона). И двете водещи компании обаче - Apple и Samsung, страдат от спад на доставките (съответно 11,5 на сто и 5,5 на сто на годишна база), докато Huawei демонстрира ракетен ръст от 43,9 на сто и от на пазар, който се свива.

 

Прочетете още: Доставките на смартфони Huawei през 2018 г. надхвърлят 200 млн. единици

През миналата седмица Huawei обяви силен ръст на своето поделение за потребителски стоки, което изпревари бизнеса с операторски технологии и се превърна в най-големия генератор на приходи за китайския гигант. То е доставило общо 260 милиона смартфона общо за марките Huawei и Honor, или с 35 на сто повече спрямо 2017 г.

Ю каза, че Huawei ще поддържа марката Honor, която ще разработва „продукти с върхови показатели“, ще инвестира още в технологични иновации, канали за разпространение и стратегия за търговските вериги, но ще продължи да използва стратегията с две марки (Huawei и Honor).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас