Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
26 мар
2019
 
 

Samsung със сериозно занижени очаквания за Q1 2019

Анализаторската компания Refinitiv SmartEstimate поставя оперативната печалба на технологичният гигант за периода януари-март в рамките на 6,4 млрд. долара при 13,8 млрд. година по-рано

706 прочитания

Samsung обикновено публикува прогнози за печалбата си всяко тримесечие, за да могат инвеститорите да са наясно какво могат да очакават, когато се появят реалните числа. Сега обаче, технологичният гигант освен прогнозата си, отправя и предупреждение, което според Reuters цели да подготви инвеститорите за лошите резултати на компанията за първото фискално тримесечие на годината.

Южнокорейският производител на смартфони смята, че печалбата за първото тримесечие на 2019 г. ще бъде под очакванията заради спада в цените на чиповете, както и по-слабото търсене на чипове и панели за дисплеи. Според DRAMeXchange например цените на DRAM чиповете са паднали с над 20% през първото тримесечие на годината.

 

Прочетете още: Глобалният пазар на смартфони за пръв път се свива на годишна база

С други думи, компанията усеща ефектите от забавянето на икономиките и отслабването на продажбите на смартфони по целия свят. Samsung например доставя OLED панелите за по-новите модели iPhone на Apple, така че забавянето на продажбите на iPhone ще повлияе и на производителността на корейската компания.

 Прогнозата отразява и предупреждението на технологичния гигант, което той направи при публикуването на резултатите си за четвъртото тримесечие на 2018 г. Тогава от Samsung заявиха, че очакват спад в печалбите за 2019 г. поради по-слабото търсене на памет-чипове, което е и част от причината компанията да инвестира в нови категории като сгъваемите смартфони. Много е възможно в рамките на тази година да видим и други експериментални начинания от южнокорейската компания в опита ѝ да намери точната формула, за да върне печалбите си поне на нивата от близкото минало.

 Според Reuters анализаторската компания Refinitiv SmartEstimate поставя оперативната печалба на Samsung за периода от януари до март в рамките на 6,4 млрд. долара. Това е по-малко от половината от печалбата от 13,8 млрд. долара, отчетена от компанията през същия период на миналата година. Анализаторите също така очакват продажбите на Samsung да спаднат от 53,5 млрд. долара преди година до 47,5 млрд. долара сега.

Следващата седмица се очаква Samsung да обяви официалната статистика . 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас