Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
26 мар
2019
 
 

Red Hat отчита ръст на високопрофилните абонаменти

Общият брой на клиентите на компанията с активни абонаменти от над 5 милиона долара се е увеличил с 33% в сравнение с миналата година

703 прочитания

В понеделник, Red Hat представи финансовите си резултати от четвъртото фискално тримесечие. Софтуерната компания с отворен код, която е в сделка за придобиване от IBM за 34 млрд. долара, отчита нетна печалба от 139 млн. долара, или 75 долара на акция. Red Hat съобщава, че non-GAAP приходите ѝ за четвъртото тримесечие са 1,16 долара на акция при общо 879 милиона долара, което е с 14% повече от същия период преди година.

 

Прочетете още: IBM придобива Red Hat за 34 млрд. долара

Приходите на компанията от абонаменти са 549 милиона долара. По-голямата част от тях идват от свързани с инфраструктурата ѝ продукти, а останалите идват от технологии за разработка на приложения. Според отчета на Red Hat приходите и от разработка на приложения са се увеличили с 30% спрямо миналата година, а тези от обучения и услуги достигат 105 млн. долара, което е ръст от 18% в сравнение с година преди това.

Главният изпълнителен директор на Red Hat, Джим Уайтхърст, отбелязва, че общият брой на клиентите на компанията с активни абонаменти от над 5 милиона долара се е увеличил с 33% в сравнение с миналата година. Ключов фактор за този растеж е нарастването на клиентите на Ansible и OpenShift, които вече достигат съответно 1300 и 1000.

От Red Hat не обявяват очакванията си в перспектива, тъй като сделката с IBМ все още не е напълно приключена. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас