Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
21 мар
2019
 
 

Кадрови промени в Mastercard за Балканите

Мениджърът на компанията за България и Северна Македония Ваня Манова, застава начело също и на пазарите в Косово и Албания

790 прочитания

Кадрови промени в Mastercard за Балканите

Ваня Манолова, мениджърът на Mastercard за България и Северна Македония, вече поема и пазарите в Косово и Албания. Новото назначение е свързано с промяна в структурата на компанията – клъстърът Балкани ще престане да съществува, а регионалните пазари ще се разглеждат като част от другите страни в Централна и Източна Европа. Йелена Ристич, ще продължи да е регионален мениджър за Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина.

Досега длъжността на генерален мениджър за Балканите в Mastercard Европа се заемаше от Артур Туремка. След шест години на тази позиция обаче от март 2019 той става старши вицепрезидент на глобалното търговско звено на Mastercard за предплатени карти в Лондон. В тази роля Туремка ще подкрепя регионалните екипи за повишаване на ангажираността у потребителите и създаване на устойчив подход към потребителските нужди.

„България, Северна Македония, Косово и Албания се развиват много добре по отношение на иновациите при финансовите услуги. За нас бъдещето принадлежи на мобилните плащания и плащанията, които потребителите могат да правят в движение. Перспективите пред региона са отлични, защото потребителят е гъвкав и положително настроен към новите технологии – това дава ясна индикация за бързото развитие и потенциал на пазарите ни.“, коментира Ваня Манова.

В новата си роля Манова ще отговаря за управлението и развитието на регионалната бизнес и пазарна стратегия в четирите силно динамични балкански страни. Новото разпределение позиционира страната ни като стратегически фактор за развитието на компанията в Централна и Източна Европа. По този начин България продължава с развитието си като самостоятелен пазар в региона. От октомври 2015, Mastercard разшири присъствието си на пазара, като партнира с местен доставчик на услуги, за да създаде екип от над 50 служители, който поддържа здравословна и нарастваща линия на платежния бизнес на компанията.

Кариерата на Ваня Манова в Mastercard стартира преди 10 години като Мениджър връзки с клиенти, като през 2016, тя заема позицията на Мениджър за България и Северна Македония. От март 2019, Манова отговаря за развитието и изпълнението на стратегията на компанията за насърчаване на картовите и електронните разплащания в четирите държави, въвеждането на иновациите и технологичните решения на Mastercard, както и за създаването на стабилни партньорства с ключови клиенти, с правителствения и публичен сектор.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас