Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
20 мар
2019
 
 

Disney приключи придобиването на 21 Century Fox

673 прочитания

Снимка: otrags by Pixabay

Придобиването на 21 Century Fox от Walt Disney Company стана ефективно в 12 часа и 2 минути на 20 март 2019 г.

Същевременно Fox Sports и Fox Broadcasting ще се присъединят към Fox News като активи на новосъздадената компания Fox Corporation, която вече официално става самостоятелна компания, чийто акции се търгуват на борсата.

Прочетете още: Fox и Disney се лисват в сделка за $71 милиарда

„Това е изключителен и исторически момент за нас – един от онези, които създават значителна добавена стойност в дългосрочен аспект за нашата компания и нашите акционери“, заяви Робърт Айгър, председател и главен изпълнителен директор на Walt Disney Company.

„Комбинацията от богатото съдържание и възможности за създаване на ново на Disney и 21 Century Fox, както и доказалите се таланти на двете компании ще създадат отлична глобална развлекателна компания, която е добре позиционирана да е лидер в невероятно динамичната ера на повсеместното трансформиране“, допълни той.

„С колекцията от фирми и франчайз партньори на 21 Century Fox Disney ще има възможност да предложи още по-завладяващо висококачествено съдържание и развлекателна програма, които да посрещнат нарастващите изисквания на потребителите. Увеличаваме международното си присъствие, разширяваме и нашите директни предложения за абонати, включително ESPN+ за феновете на спорта и дългоочакваната поточна услуга за видео по заявка Disney+, която ще стартира в края на 2019 г.“, заявиха от компанията, която запазва и дела си в собствеността на услугата Hulu.

Придобиването обхваща филмовата продукция на 21 Century Fox, включително Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family и Fox Animation. Освен това се придобиват и телевизионните творчески студия на Fox, Twentieth Century Fox Television, FX Productions и Fox21. Другите придобити активи са FX Networks; National Geographic Partners; Fox Networks Group International; Star India и акционерните дялове на Fox в Hulu, Tata Sky и Endemol Shine Group.

По-рано днес 21 Century Fox приключи отделянето на портфолиото от новинарски, спортен и телевизионен бизнес, включително Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Broadcasting Company, Fox Sports, Fox Television Stations Group и спортните кабелни канали FS1, FS2, Fox Deportes и Big Ten Network в нората фирма Fox Corporation.

Disney придобива и около $19,8 милиарда и приема и около $19,2 млрд. дългове на 21 Century Fox. След придобиването обединената компания се оценява на около $71 милиарда.

ЕТИКЕТИ:
DisneyFoxсливане
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас