Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
18 мар
2019
 
 

10-те най-популярни облачни услуги според FT

Проучване сред абонатите на FT показва, че 75% от организациите се борят непрестанно с усложнения при ползването на облачни решения

761 прочитания

Google Cloud е водещата на пазара марка за облачни решения, според текущото или планирано използване, показват резултатите от проучване на Financial Times, проведено сред абонати на финансовото издание. Въпреки това, след разглеждане на неосъществените облачни решения за бизнес, които идват на ум сред глобалната аудитория на FT, Amazon / AWS се очертава като водеща сила. Amazon се възприема като лидер на облачните решения, отбелязвайки значителен ръст спрямо 2016 г., надминавайки съответния растеж както на Microsoft, така и на Google.

73% от фирмите са позитивно настроени към облачната услуга, която използват в момента, но все още съществуват опасения относно киберсигурността и облачната екосистема. Проучването на компанията установява още, че настроенията се променят в различните региони, като респондентите от регион CEMEA (Централна Европа, Близкия изток и Африка) се оказват най-позитивни. Отношението към облачните решения се различават значително и въз основа на други фактори, като например срок на внедряване на облака, размера на организацията и броя на използваните облачни решения.

Проблемите, с които се сблъскват фирмите, влияят и върху отношението им към облачното решение. Девет от 10 фирми се натъкват на много проблеми през първите 6 месеца от внедряването, а след този период 75% имат постоянни усложнения. Тези проблеми включват липсата на вътрешна потребителска експертиза и управление на няколко облачни услуги. Тези проблеми са различни в отделните региони по света и в организациите с различен мащаб.

Infographic: Adoption of Cloud - Who Do You Use?  | Statista You will find more infographics at Statista

Прочетете още: 7 български компании влязоха в класацията FT1000

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас