“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
13 мар
2019
 
 

ѕролетната научна сеси€ на ‘ћ» ще представи и разработки в областта на графена

ƒоклади върху 91 научни разработки ще бъдат изнесени на 16 март в залите на ‘ћ»

753 прочитани€

ƒоклади върху 91 научни разработки ще бъдат изнесени по време на традиционната ѕролетна научна сеси€ на ‘акултета по математика и информатика (‘ћ»). “€ ще се проведе на 16 март 2019 г и ще премине под знака на 130–годишнината от създаването на факултета. ќт 10:00 до 17:30 ч. в залите на ‘ћ» академични€т състав на факултета и учени от чужбина ще представ€т своите научни постижени€.

“емите са разнообразни, както и научните направлени€, в които работ€т учените. ƒокладите обхващат проучвани€ в областта на алгебрата, геометри€та и топологи€та, обучението по математика и информатика, стохастиката, оптимизаци€та и моделирането, големи масиви от данни, софтуерни екосистеми, » “ в науката и сигурността. »ма и разработки в сферата на специфични задачи при управлението на роботи.

ѕрочетете още: ќблачните технологии влизат във ‘ћ» на —”

—пециална секци€ е посветена на представ€нето на научни разработки по проект ”Ќ»“е. ¬ тази секци€ учени – членове на екипа по проекта ще представ€т конкретни резултати свързани с използването на инфраструктурата на изграждащи€ се ÷ентър за върхови постижени€ с разпределена инфраструктура. ”частниците ще имат възможност да се запозна€т с моделите на йонно облъчване на графен върху подложка и на адсорбци€ на метални клъстери върху дефектни нанотръби. ўе бъде представен и анализът на плазмен факел за създаването на био- и медицински приложени€.

Ќаучните доклади, одобрени от рецензентите и представени по време на сеси€та, ще бъдат публикувани в специален том на √одишника на —офийски€ университет „—в.  л. ќхридски“.

ќрганизационни€т комитет на ѕролетната научна сеси€ на ‘ћ» отправ€ любезна покана към широката академична общност и към всички заинтересовани да станат участници в този форум.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас