“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
06 мар
2019
 
 

“ехноЋогика получи за трети път отличието Д»нвеститор в знаниетоУ от Ѕ‘ЅЋ

 омпани€та спечели наградата заради иновативни€ център детски център за наука и технологии TechnoMagicLand.

962 прочитани€

“ехноЋогика отново, за трети път, спечели наградата „»нвеститор в знанието“ на церемони€та „Ќагради за отговорен бизнес 2018“, организирана от Ѕългарски€ форум на бизнес лидерите (Ѕ‘ЅЋ). ќтличието бе спечелено от българската софтуерна компани€ със създадени€ от не€ интерактивен детски център за наука и технологии TechnoMagicLand.

ѕредходни€т награден проект на “ехноЋогика бе за програмата „»нженерното образование – солидно и работещо“, ко€то допринесе за качествена пром€на на обучението в инженерните специалности в 10 технически университета и техните филиали в Ѕългари€ и ћакедони€.

ѕрочетете още: TechnoMagicLand ще събужда интереса на децата към STEM

„ћиси€та на TechnoMagicLand е да запали искрата на интереса към технологиите и природните науки у подрастващите, използвайки учене чрез прежив€ване, об€сн€ват от компани€та. - ÷ентърът е предназначен за деца на възраст 7-14 г. и техните родители. „рез специално проектирани и изработени станции за интерактивни експерименти се дава възможност за из€ва на естествени€ стремеж на децата към опознаване на света. ј уникалната за подобни центрове информационна система разпалва вродената страст към състезани€.

„аст от посещението в TechnoMagicLand са и атрактивните демонстрации от различни области на науката, които се провеждат всекидневно в определени часове. ѕредлагат се и работилници и курсове, които превръщат запалената искра на любопитство в трайно пламъче на интерес у бъдещите инженери и иноватори. ¬ т€х те се запознават с основите на техниката, автомобилостроенето, разработката на игри и приложени€ и други“, добав€т от “ехноЋогика.

TechnoMagicLand www.technomagicland.com се намира в —офи€ “ех ѕарк в сграда „≈кспериментариум“ и е отворен за посетители от вторник до недел€ от 10 до 19 часа.

«ам.-министърът на образованието и науката ƒеница —ачева връчи наградата на ќгн€н “ра€нов, изпълнителен директор на “ехноЋогика. „…Ѕългарски€т отговорен бизнес не разбира корпоративната социална отговорност само като дарени€, въпреки че сме вложили 1% от приходите ни в продължение на 5 години в този център, каза “ра€нов при приемането на наградата. - ѕо-важното е, че инвестирахме труда на наши колеги и капацитета на фирмата да разкрива корените на проблеми и предизвикателства. ј те са именно ниски€ интерес към предметите STEM (наука, технологии, инженеринг и математика) в училищата, прогимназиите, гимназиите и университетите и затова се стремим да търсим иновативно решение за Ѕългари€ и ≈вропа. ƒано да сме вдъхновили нашите колеги и конкуренти, с които, когато става дума за образование, всички заедно сме добронамерени инвеститори в знание.“

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас