“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | –оботи
06 мар
2019
 
 

–обот оптимизира оперативните дейности в ”Ќ» ј Ѕългари€

«астрахователната компани€ смело върви към дигитализаци€ и автоматизаци€ на административните процеси

881 прочитани€

”Ќ» ј Ѕългари€ пусна в експлоатаци€ първи€т си робот. ”ниЅот е специализиран софтуер, който извършва последователност от действи€ при въвеждане на стойности в различни корпоративни програми. “ой е изц€ло разработка на ”Ќ» ј √руп, а Ѕългари€ е третата страна след ’ървати€ и ”нгари€, в ко€то роботът поема част от оперативните процеси. ќчаква се съвсем скоро програмата да стартира и в –умъни€.

¬ момента роботът подпомага ежедневните процеса по обработка на данни от сключени полици. ѕредстои да се включи и в автоматизиране на процеса по завеждане на претенции и плащане на фактури към сервизи. “ова дава възможност да се съкрати значително времето за обслужване на потребностите на клиентите и подпомага служителите на компани€та в значително по-бързата и сигурна обработка на гол€мо количество от документи.

 

ѕрочетете още: 5 технологични тенденции в пост-дигитални€ св€т

”Ќ» ј Ѕългари€, като част от ”Ќ» ј √руп, се нарежда до едни от най-иновативните и модерни застрахователни компании в ≈вропа. ѕроцесите на дигитализаци€ са сред основните приоритети на компани€та с цел гъвкавост и адаптивност към нуждите на клиентите. ѕрез 2014 г. стартира мобилното приложение UNIQA 4U. ѕрез 2018 г. се разшири портфолиото на предлаганите онлайн застраховки – ѕомощ при пътуване и ѕланинска застраховка. ”множават се и онлайн услугите за клиентите като завеждане на щета, плащане на полица, проверка на статус на щета през сайта на компани€та.

ћодернизирането на застрахователни€ бранш в Ѕългари€ е предизвикателство. —рещаме не малко трудности, но за ”Ќ» ј дигитализаци€та, автоматизаци€та и оптимизаци€та на процесите са основен фокус. ”бедени сме, че това е посоката, в ко€то тр€бва да се развиваме с цел по-бързо и качествено обслужване на клиентите и създаване на една модерна и технологична среда за нашите служители“, коментира Ќиколай √енчев, √лавен изпълнителен директор на ”Ќ» ј Ѕългари€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас