Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 мар
2019
 
 

7 български компании влязоха в класацията FT1000

Най-бързо растящата българска компания е Accedia

947 прочитания

Технологичната компания за софтуерни иновации Accedia е най-бързо растящата българска компания според класацията FT1000. За трета поредна година Financial Times подрежда в нея лидерите по иновации и ръст в Европа.

Accedia дебютира в класацията на 448 място, с отбелязан ръст от 388% между 2014-а и 2017-а година. Компанията предоставя ИТ консултантски услуги и разработка на софтуер с висока добавена стойност за големи компании в сектори като финанси и застраховане, производство и технологии. С офиси в София, Пало Алто и Бостън, екипът разработва решения за клиенти в Северна Америка, Западна Европа, Южна Африка и Близкия Изток.

 

Веднага след нея (449-то място) се нарежда друг технологичен лидер у нас - Bulpros Consulting, следван от компанията за търговско корабоплаване и спедиция Donau Star (476), консултантската фирма Next Consult (642), производителите на хранителни стоки и RooBar - Smart Organic (908), технологичната компания Scale Focus (937) и компанията за професионално студийно оборудване Dynaphos (954).

Класацията се изготвя съвместно със Statista и е списък на европейските лидери в различни индустрии, които са отбелязали най-голям годишен ръст на приходите между 2014-а и 2017-а. Тази година на върха е британската компания за финансиране на автомобили Blue Motor Finance, следвана от Deliveroo – стартъп за доставки на храна. Друга топ услуга за доставки на приготвени менюта - HelloFresh - оглави FT1000 през 2017-а, а в настоящия списък е сред 91 компании с три поредни участия.

Естествено, ръстът сред технологичните компании в Европа е най-впечатляващ – полската компания за модернистични маркетинг решения, задвижвани от дълбоко учене и изкуствен интелект RTB House отбелязва ръст от 721% - нейният оборот се увеличава от 5 на 44 милиона евро за три години, а броят служители нараства тройно – от 92 на 271. В първите 10 компании в класацията 6 разработват технологични иновации и отбелязват ръстове от 4 000% до 15 000%.

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас