Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
01 мар
2019
 
 

Завод за електромобили отваря врати в Русе

Фабриката ще е с капацитет 20 000 единици годишно и ще бъде изградена за 10 млн. лева

1226 прочитания

В Русе ще бъде построен първият завод за електрически автомобили, който ще бъде с капацитет 20 000 единици годишно, съобщава вестник”24 часа”. Зад проекта, наречен Sin L-City, стои основателят на българската компания Sin Cars – Росен Даскалов, а инвестициите, които предприемачът обмисля да направи са на стойност 10 милиона лева.

Заводът ще се разпростира на обща площ от 6000 кв.м., като в него ще бъдат ангажирани около 100 души. На място ще бъдат произвеждани и самите батерии за задвижването на електромобилите.

Прочетете още: Доставките на електромобили в Европа скочиха с 33% през 2018 г.

По думите на Даскалов това ще бъде високотехнологична фабрика, “която ще позволява бързото и лесно сглобяване на различни варианти на платформи, за които ще се използват стандартни материали”. По този начин моделите ще могат да се трансформират от градски в такива, подходящи за бизнеса. Те ще могат да бъдат поръчвани както с предно и задно задвижване, така и 4x4, а батерията им ще се сменя изключително лесно, за да не се налага потребителите да изчакват, докато се зарежда.

Електрическият автомобил ще бъде наличен в три основни дължини - 3, 3,5 и 4 метра, от което зависи и броят на пътниците – 2, 4 или 6. От компанията обещават автономност до 600 километра, като моделът ще разполага и със соларни модули, вградени в тавана на превозното средство.

Електромобилът ще развива до 70 км/ч, което позволява да бъде изцяло с електрическо задвижване, а стандартното управление с волан, педали и седалка може лесно да бъде заменено с електрохидравлична система за управление и спиране.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас