Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
01 мар
2019
 
 

Кирил Татаринов се присъединява към борда на директорите на Acronis

Бившият дългогодишен старши лидер на Microsoft и изпълнителен директор на Citrix ще помогне за разширяването пазарния дял на компанията

992 прочитания

Кирил Татаринов се присъединява към борда на директорите на Acronis

Acronis обяви ново попълнение в своя екип с цел по-бързо разширяване пазарния дял на компанията. Кирил Татаринов, бизнес и технологичен директор с повече от 30 години опит в сферата на корпоративния софтуер, се присъедини към Борда на директорите на Acronis.

“Acronis е удивителна, иновативна технологична компания и аз съм наистина развълнуван да се присъединя към борда на директорите. Вярвам, че визията на фирмата и нейните продукти са много добре позиционирани, така че да помагат на клиенти и компании с всякакъв размер да защитят дигиталните си активи,” отбелязва Татаринов.

Той разполага с богат опит в прилагането на ефективни стратегии за развитие на продукти и дълбоки познания в областта на корпоративните информационни технологии – и двете ще помогнат на Acronis за по-бързото навлизане в корпоративния и публичния сектор.

“Радваме се да посрещнем още един силен лидер в нашия борд на директорите. Опитът на Кирил в разпознаването на възможности и привличане на печалба, ще помогне на Acronis да достигне амбициозните си стратегически цели. Acronis осигурява лесни, ефиктивни и сигурни решения, адресиращи петте вектора на кибер защита – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) — които представляват интерес за всякакви по размер компнии по света. Експертизата на Кирил ще ни помогне да ускорим разширяването на пазара,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis.

Татаринов наскоро беше президент и главен директор на Citrix Systems. Под негово ръководство, Citrix представи нова визия и стратегия, драстично задминаваща корпоративната култура, фокусирайки се върху иновация и трансформация на облака. По време на работата му във фирмата компанията е постигнала шест последователни положителни тримесечия, оправдавайки и дори надвишавайки очакванията на Wall Street, генерирала е възвръщаемост на акционерите, надвишаваща 50%, възродила е основни продукти и е стартирала нови облачни инициативи и придобивания. 

Също така, Татаринов е работил 13 години в Microsoft, заемайки няколко роли, включително президент на подразделението Microsoft Business Solutions (MBS). Преди това e бил корпоративен вицепрезидент на подразделението Management and Solutions, където e отговарял за управленските технологии и продукти на Microsoft Windows, включително Microsoft System Center и Windows Server решенията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас