Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
25 фев
2019
 
 

Бьоре Екхолм: Ericsson ще направи глобален преход към 5G през 2019 г.

Ericsson обяви 5G сделки с 10 оператора, като в момента изгражда 5G мрежи в САЩ, Европа, Азия и Австралия.

726 прочитания

Бьоре Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson

„Ние превключваме към 5G в целия свят през 2019 г.“, заяви Бьоре Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson, в традиционна си реч пред анализатори и медии на Световния мобилен конгрес с Барселона. Той наблегна на ролята на 5G като критична инфраструктура, както и на предимствата й за първите внедрили технологията.

Ericsson обяви и търговски 5G сделки с 10 известни телекомуникационни оператори, както и още 42 меморандума за разбирателство. Компанията вече изгражда 5G мрежи в САЩ, Европа, Азия и Австралия.

Прочетете още: Над 1,5 милиарда 5G връзки ще има в края на 2024 г., прогнозира Ericsson

„Потребителите и предприятията очакват 5G, каза Екхолм. - Според проучване на Ericsson ConsumerLab, една трета от потребителите със смартфони в света ще сменят веднага или в рамките на 6 месеца своя оператор с онзи, който предлага 5G. Днес САЩ и Азия са водещи в развитието на 5G.“

Екхолм каза, че първите, които ще се възползват от предимствата на 5G, ще са потребителите на мобилни широколентови услуги, които ще им осигурят огромни и ценово ефективни разширения на капацитета, улесняващи новите приложения за добавена и виртуална реалност в области като игрите и излъчването на спортни събития.

5G обаче ще се пренасочи скоро и към индустриалния интернет, като Екхолм цитира съществуващите сътрудничества на Ericsson в областта на мобилната роботика и изцяло електрическите автономни превозни средства.

Той добави, че хардуерът Ericsson Radio System е готов за 5G от 2015 г. насам и затова е бил използван за инсталации 5G New Radio (NR) с отдалечено инсталиране на нов софтуер. „Това означава, че Ericsson вече е доставила над 3 милиона радио устройства, готови за 5G. Възможностите им за споделяне на радиочестотния спектър и общото мрежово ядро, както и решенията за динамична оркестрация ще осигурят на клиентите на Ericsson водеща позиция в 5G, каза още той. „Ние можем динамично да смесване 4G и 5G трафик в един и същи спектър. Някои казваха, че този начин а споделяне на радиочестотните ресурси е невъзможен. Грешно! Нашите инженери наистина са от световна класа. Чрез споделянето на спектър нашите потребители имат наистина реално конкурентно 5G предимство“, заяви още Екхолм.

Той обяви още, че Ericsson има намерение да придобие бизнеса на Kathrein с антени и филтри за мобилни мрежи. Тази сделка ще се разшири възможностите на компанията в областта на усъвършенстваните активни и пасивни антени. Ericsson ще добави към персонала си още 4000 висококвалифицирани професионалисти в областта на научно-изследователските и развойни звена, производството и продажбите, като те са базирани в над 20 локации, включително в Германия, Румъния, Мексико и Китай.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас