Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 фев
2019
 
 

MTG потвърди продажбата на Нова телевизия

Купувач на 95% от дела на MTG в Nova Broadcasting Group е Advance Media Group на братя Думусчиеви

740 прочитания

Шведската компания Modern Times Group (MTG) потвърдиха съобщенията, че е продала своя 95-процентен дял в българската Nova Broadcasting Group. Делът е бил купен от Advance Media Group в сделка, която оценява 100% от компанията на €185 милиона. Тази сделка трябва да бъде одобрена от регулаторите. Предишният опит на шведите да продадат активите си в България на чешката PPF Group бе блокирана от Комисията за защита на конкуренцията.

Нова телевизия е един от двата водещите телевизионни оператора в България заедно с bTV Group, собственост на CME, като тя има 7 телевизионни канала, както и голям допълнителен онлайн бизнес чрез Net Info. Групата е собственост на MTG от 2008 година насам.

Прочетете още: КЗК спря сделката на MTG за Nova Broadcasting Group

Коментирайки продажбата, Йорген Мадсън Лундеман, президент и главен изпълнителен директор на MTG, каза: “Сделката с Advance Media Group ще осигури развитие на Нова, чийто главен изпълнителен директор Дидие Щосел и неговият екип превърнаха във водеща медийна група в България. Бих искал да благодаря на всички, които направиха този устойчив успех възможен. Тази сделка е в съответствие с нашето стратегическо решение да намерим нови собственици, които да инвестират в нашите международни развлекателни операции, докато ние се фокусираме върху глобални цифрови вертикали. След предстоящото разпространение на NENT Group, MTG ще бъде самостоятелен стратегически оперативен и инвестиционен холдинг, фокусиран върху електронните спортове и онлайн игрите“, добави Лундеман.

MTG обяви, че продажбата е донесе нетно увеличение на чистия капитал в размер на SEK 1 милиард и 300 милиона шведски крони.

Компанията купувач Advance Media Group е поделение на Advance Properties, която притежава вече 117 компании в 23 страни. Портфолиото от компании на групата работи в над 10 различни индустрии, включително фармацевтика, корабоплаване, пристанищни операции, недвижими имоти и електроцентрали. Групата е притежание на българските бизнесмени Кирил и Георги Домусчиеви.НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас