Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
21 фев
2019
 
 

Lyft с важна крачка в стремежа си да изпревари Uber на публичния пазар

Двете организации са в люта конкуренция коя ще бъде първата публична компания за споделени транспортни услуги

729 прочитания

В стремежа си да изпревари своите конкуренти от Uber на публичния пазар, Lyft се готви да започне търговия с акциите си в началото на април, твърдят източници, запознати с плановете на компанията, цитирани от The New York Times. Lyft възнамеря дa започне срещите си с инвеститорите за обсъждане на първичното публично предлагане на 18 март, като обикновено компаниите започват самия процес в рамките на седмица или две след това.

Ако Lyft спечели тази надпревара, ще се превърне в първата компания, предлагаща услуги за споделено пътуване, която става публична. Lyft и Uber се вкопчиха в люта конкуренция коя от двете първа ще се появи на публичния пазар, като за първата това е от изключително значение, за да успее да се измъкне от сянката на съперника си, която определено е много дебела към момента.

 

Прочетете още: Въпреки рекордния брой резервации, Uber отчита загуби от 1,8 млрд, долара за 2018 г.

Стартъпът, основан през 2007 г. от Логан Грийн и Джон Цимер, е една от няколкото световноизвестни технологични компании, които сериозно са си поставили за цел да станат публични в началото на тази година. Slack и Pinterest също са част от тази група.

Lyft и Uber се състезават сериозно за потребители и шофьори от най-ранните си дни, често въвеждайки сходни услуги в рамките на няколко дни. В съответствие с тази традиция и двете компании подадоха заявления, че искат да станат публични дружества пред Комисията за ценни книжа и борси в един и същ ден, в началото на декември.

Разглеждането на документите им обаче се забави за кратко заради правителствената криза в САЩ, предизвикана от противопоставянето между демократи и републиканци. Този процес може да отнеме повече време за Uber, отколкото за Lyft, тъй като първите участват и в няколко свързани предприятия за доставки на храни и транспортни услуги. Иначе и двете организации поддържат услуги за отдаване на велосипеди и скутери под наем, а, не на последно място, развиват и технологии за самоуправление на превозни средства.

Lyft имат очаквания, да бъдат оценени в рамките на 20-25 милиарда долара, според хората, запознати с плановете на компанията, но все още липсват официални коментари по темата. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас