Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
20 фев
2019
 
 

Системата за самоуправление на Tesla напълно готова до края на 2019?

Според Илон Мъск до две години потребителите ще могат да спят в колите си без да се притесняват дали ще стигнат до местоназначението си

811 прочитания

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск очаква, че производителят на електрически автомобили ще разполага с технологията, необходима за задвижване и управление на превозните средства без водачи, до края на годината. Предприемачът съобщи прогнозата си в подкаст на ARK Invest, компания-акционер в автомобилния производител.

Автоматизираната система за помощ на водача на Tesla – Autopilot - привлече вниманието както със сложните си функционалности и характеристики, така и с редица инциденти, в които беше замесвана.

 

Прочетете още: Кой е най-големият проблем на полуавтономните системи за управление?

"Мисля, че системата ще бъде пълноценна и готова за напълно самостоятелно шофиране в рамките на тази година. Това означава, че колата ще може да ви намери на паркинга, да ви вземе и да ви отведе докъдето пожелаете без да се намесвате по никакъв начин. Бих казал, че съм сигурен в това”, категоричен е Мъск, с което потвърди предишни свои коментари по темата, направени по време на отчета за четвъртото тримесечие на миналата година.

"Въпреки това," добавя той, "хората веднага ще си помислят, че щом работи със 100% сигурност, няма нужда по никакъв начин да я наблюдават. Това не е така." В допълнение, Мъск обръща внимание, че разрешената за употреба на Autopilot скорост зависи изцяло от регулаторите.

Според главният изпълнителен директор на Tesla в рамките на две години технологията трябва да е достатъчно зряла, за да работи без никаква помощ от шофьори. “Предполагам всички искат да знаят кога ще има технология, която да им позволи да заспят и без проблем да се събудят на местоназначението си. Вероятно към края на следващата година Autopilot ще е достатъчно безопасна за това”, смята Илон Мъск..

 

 

 

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас