“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
20 фев
2019
 
 

ќблачните технологии влизат във ‘ћ» на —”

»нициативата се реализира в сътрудничество с HeleCloud, а в кра€ на курса студентите ще отговар€т на изискани€та на ДAWS Certified Solution Architect Ц AssociateФ

852 прочитани€

Oт летни€ семестър на 2019 в магистърска програма „«ащита на информаци€та в компютърните системи и мрежи“ към ‘акултета по математика и информатика (‘ћ») на —” „—в.  лимент ќхридски“, както и в бакалавърските „—офтуерно инженерство“ и „ омпютърни науки“, влиза дисциплината „ѕриложно-програмни интерфейси за работа с облачни архитектури с јмазон ”еб ”слуги“. “€ ще бъде завеждана от водещи експерти и доказали се практици, които ще обедин€т знани€ и опит в обучението на бъдещите магистри и бакалаври.

ѕрочетете още: —толичното 20. »ќ” У “одор ћинковУ внедри интерактивна класна ста€ на Huawei

¬€рвам, че сътрудничеството между HeleCloud и ‘ћ» е добър пример за дългосрочно партньорство между бизнес и образователна институци€. ѕрез 2017 г. заедно с Amazon Web Services Educate стартирахме първи€ в Ѕългари€ проект, насочен към образованието в облака, а днес даваме началото на изц€ло нова дисциплина. „рез „ѕриложно-програмни интерфейси за работа с облачни архитектури с јмазон ”еб ”слуги“ не само включваме една от най-модерните »“ технологии в учебните програми, но и даваме водещо предимство на студентите при кандидатстване за работа“, коментира —тефан Ѕумов, заместник-изпълнителен директор на HeleCloud.

√ост лекторите ще са водещите сертифицирани експерти от технологични€ консултант в платформата на јмазон ”еб —ървисис – HeleCloud, а основен преподавател е доц. д-р ћилен ѕетров, заместник-декан учебна дейност - магистърски програми, ‘ћ».

ƒисциплината „ѕриложно-програмни интерфейси за работа с облачни архитектури с јмазон ”еб ”слуги“ изгражда знани€ за създаване на архитектурни решени€ с уеб услуги на јмазон (AWS), представ€ н€кои от най-често използваните услуги и приложно-програмните интерфейси, свързани с т€х. ѕо време на семестъра ще бъдат разгледани и различни аспекти от сигурността при използване на AWS, както и моделът за разпределена отговорност.

¬ кра€ на курса студентите ще са придобили достатъчно знани€ и умени€, покриващи изискването за сертификационни€ изпит на јмазон „AWS Certified Solution Architect – Associate”.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас