Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
18 фев
2019
 
 

Дизелор монтира зарядни за електромобили в две свои бензиностанции

Компанията инсталира зарядни в градовете Стамболийски и Нови пазар.

700 прочитания

Компанията Дизелор монтира зарядни станции за електромобили в две свои бензиностанции, като избра обектите си в градовете Стамболийски и Нови пазар. Станцията в Стамоболийски е с мощност до 22 kW, трифазно захранване с директно зареждане и без оторизация. Зарядната станция в Нови пазар е с мощност до 7,4 kW (монофазна).

„Взехме решение да инвестираме в колонки за електромобили, за да подкрепим собствениците на такива устройства и да позиционираме нашата компания отрано в един иновативен сегмент, който тепърва предстои да се разраства. Електрическата мобилност е сред най-перспективните нови области на иновация и се радвам, че по този начин Дизелор се превръща в част от може би най-значимата промяна в автомобилния сектор, откакто той съществува“, споделя Стоил Арнаудкин, управител на Дизелор.

Зарядната на Дизелор в бензиностанцията в Нови пазар. Снимка: Дизелор

Прочетете още: SPARK разшири автопарка си с 10 електромобила Nissan Leaf

Зарядната на Дизелор в бензиностанцията в Нови пазар. Снимка: Дизелор

Според него, електростанцията в Нови пазар вече се използва редовно. За инсталиране на втората зарядна станция екипът на веригата е избрал град Стамболийски, тъй като обектът е разположен на комуникативно място – между областните центрове Пловдив и Пазарджик. “Освен това на мястото има и директна отбивка от магистрала Тракия за пътуващите от и към столицата. Водачите на електрически автомобили могат бързо и лесно да откриват локациите за зареждане с помощта на удобния онлайн локатор и мобилното приложение VsichkoTok.bg”, допълват от компанията.

Веригата Дизелор разполага общо с 6 бензиностанции на територията на страната в градовете София, Пловдив, Стамболийски, Варна и Нови пазар. “В бъдеще планираме да увеличим броя на електрическите зарядни станции, посрещайки нарастващото търсене от страна на собствениците на електромобили“, допълва Арнаудкин.

Компанията дава възможност и за онлайн поръчка на гориво, включително за бензин, дизел, газьол, котелно гориво и др.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас