Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
15 фев
2019
 
 

Българска компания сред 16-те финалисти за европейската награда “Future Unicorn Award”

Out2Bound се специализира в разработването и изпълнението на стратегии за развитие на изходящи продажби от името на технологични компании по модела sale-as-a-service

1811 прочитания

Европейската търговска асоциация DIGITALEUROPE, която представлява дигитално трансформиращата се промишленост, обяви 16-те финалисти за наградата "Future Unicorn Award 2019". Сред тях попада и българската компания, член на БАИТ, Out2Bound.

Компанията е разработила модел на продажбите-като-услуга (sales-as-a-service), като помага на технологичните компании да привличат бизнес клиенти и да достигат до нови пазари по целия свят. Out2Bound се специализира в разработването и изпълнението на стратегии за развитие на изходящи продажби от името на технологични компании, които искат да разширят портфолиото си от клиенти. Компанията е създадена през 2016 г. и вече оперира на различни пазари в Европа и Азия.

Прочетете още: ЕК с инициатива за единен формат на електронните здравни досиета

Наградата “Future Unicorn Award”

За втора поредна година наградата “Future Unicorn Award” е еквивалент на Евровизия за прохождащи технологични компании. Инициативата е насочена към малки и средни предприятия от цяла Европа, които имат потенциала да станат бъдещите европейски технологични гиганти. Зад нея стоят европейските национални търговски асоциации, представляващи дигиталния и технологичния сектор.

16-те номинирани компании тази година идват от различни краища на Европа и представят всички сектори, включително финансови технологии, образователни технологии, електронно здравеопазване, мобилност, енергиен сектор и много други.

Наградата ще бъде връчена от българския еврокомисар Мария Габриел на 21 февруари 2019 г. на специална конференция в Брюксел.

Защо “еднорозите” са важни

Еднорозите, както са известни стартъпите с милиардни бюджети, може понякога да изглеждат надценени и да се описват като хоби за богатите инвевститори да губят парите си. В съвременната икономика обаче дигиталните компании получават експоненциални предимства, защото лесно мащабират бизнеса си. Тъй като дигиталното предлагане може да бъде осъществявано свободно, незабавно и с добро качество, колкото повече се разраства една дигиталната компания, толкова повече конкурентни предимства получава. Казано по друг начин, когато мащабът и възможностите на мрежата доминират на пазара, икономическата стойност нараства неимоверно.

Истината е, че “еднорозите” са ясен индикатор за нещо много важно - кой има вероятност да се превърне в следващия технологичен гигант. Добрата новина е, че към днешна дата в Европа съществуват множество милиардни стартъпи. Старият континент е дом на 11,5% от световните “еднорози”, в сравнение с едва 6% през 2014 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас